Spēles «Angry Birds» ražotājs likvidēs līdz 260 darbavietu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somijas virtuālo spēļu ražotājs «Rovio» paziņojis, ka likvidēs līdz 260 darbavietu saistībā ar peļņas rādītājiem, kas bija mazāki par iepriekš plānoto, neskatoties uz spēles «Angry Birds 2» sākotnējiem panākumiem, vēstīja Somijas sabiedriskā raidorganizācija «Yle».

«Angry Birds» ražotājs paziņoja, ka sāks sarunas par darbavietu likvidāciju, kas skars 37% no kompānijā strādājošajiem visās nodaļās.

Neskatoties uz rekordaugstiem spēles «Angry Birds 2» lejupielāžu rādītājiem pirmajā mēnesī pēc tas nonākšanas tirgū, ilgi gaidītā spēle ir zaudējusi interesi, kas ietekmējis arī «Rovio» licencētās «Angry Birds» tirdzniecības zīmes produktu pārdošanas apmēru.

Kompānija atzina, ka tas politika, ka pie lejupielādes ir neliela maksa, vairs neatbilst pašreizējai situācijai visā virtuālo spēļu tirgū, kad produkti ir pieejami bez maksas, bet spēles gaitā ir lietas, par kurām spēlētājam ir jāmaksā, lai uzvarētu vai virzītos uz augstāku līmeni.

Espo reģiona bāzētajā kompānijā «Rovio Entertainment» strādā 670 darbinieku. Pagājuša gada beigās kompānija jau atlaida vairāk nekā simt strādājošo.

Kompānija paziņoja, ka īstenos restrukturizāciju, kuras rezultātā tās darbība tiks sadalīta trīs virzienos - spēles, mediji un patēriņa produkti.

Vienlaikus «Rovio» joprojām cer, ka izdosies sagatavot ASV un Kanādā veidoto «Angry Birds» filmu, kuru klajā laists paredzēts nākamgad. Kompānija norādīja, ka filmas liktenis būs vienīgais izņēmums, par kuru nebūs iespējamas sarunas ar darbiniekiem, kad tiks runāts par darbavietu likvidācijas organizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu