Apple prezentē milzu iPad un jaunus iPhone

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien savā dzimtajā pilsētā Sanfrancisko Apple prezentēja virkni jaunumu - gaidītos iPhone 6s un 6s plus, modernizēto Apple TV, 12,9 collu iPad Pro planšeti ar atsevišķu klaviatūru un irbuli, jaunu iPad mini, kā arī jaunas iWatch siksniņu krāsu opcijas.

Jāsāk ar to, ka īpašus pārsteigumus Apple savā prezentācijā nesagādāja, jo par svarīgākajiem globālajā tīmeklī runāts jau sen. Baumu līmenī gan, taču redzams, ka neoficiālās runas kārtējo reizi ir apstiprinājušās.

Lai vai kā, divi no jaunumiem ir jaunie viedtālruņi iPhone 6s un 6s plus. Pieaugums izmēros ir mērāms vienā vai divās milimetru desmitdaļās visās dimensijās, turpreti svarā abas ierīces ir pieņēmušās ievērojami. iPhone 6 sver 129 gramus, 6s - 143 gramus, savukārt 6 plus gadījumā svara pieaugums ir no 172 līdz 192 gramiem. Ekrāna izmēri un izšķirtspēja (4,7 collu 750 x 1334 pix un 5,5 collu 1080 x 1920 pix) nav mainījusies nevienam no telefoniem, taču izturība ir augstāka, jo aizsargstikla stiprināšanai izmantota divkāršā jonu apmaiņas procedūra.

Foto: Reuters/ScanPix

S modeļi no gadu senajām ierīcēm atšķiras ar iOS 9 operētājsistēmu, jaunu A9 centrālo procesoru, kas veiktspēju kāpinot par 70%, jaunu 12 megapikseļu galveno kameru, ar kuru var uzņemt 4K kvalitātes video, 5 megapikseļu priekšējo kameru vēl labākiem selfijiem, un uzlabotu pirkstu nospiedumu lasīšanas jeb Touch ID sensoru. Nozīmīgākais jaunums S modeļu gadījumā gan ir saistīts ar skārienu atpazīšanu, jo tagad virkni funkciju dažādās aplikācijās varēs izsaukt, mainot spiediena spēku. Iebūvētās baterijas raksturlielumi abiem telefoniem gan ir palikuši līdzšinējie, un tie 6s un 6s plus modeļiem attiecīgi ir 1810 mAh un 2915 mAh.

Nākamais jaunums ir iPad Pro. Tā ir planšete ar 12,9 collu ekrānu un līdz šim nebijušām perifērijas ierīcēm - klaviatūru un irbuli. Šīs ierīces galvenais aicinājums ir rokās turamā korpusā sniegt to pašu veiktspēju, kas vairumam pērn pārdoto klēpjdatoru. Apple apgalvo, ka 80% pagājušajā pārdoto klēpjdatoru ir vājāki nekā iPad Pro. Arī ekrāns šai ierīcei ir īpašs - tā izšķirtspēja ir augstāka nekā 15 collu MacBook Pro un, pateicoties tai, vienā ekrānā var izvietot divu iPad Air displeju saturu pilnā izšķirtspējā. Jāpiezīmē, ka iPad Pro ir tikai 6,9 milimetrus biezs un sver 712 gramus.

Bez šiem galvenajiem jaunumiem Apple savā 9.septembra prezentācijā atklāja arī jaunu Apple TV ierīci, iPad Mini 4 ar iPad Air 2 tehniku - A8X procesoru, M8 kustību sensoru procesoru, 1 GB RAM, Touch ID un uzlabotu 8 Mpix kameru, kā arī jaunas krāsu opcijas viedpulkstenim iWatch.

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu