Latvijas sociālo tīklu lietotāji iesaistās «Windows 10» vērtēšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No 14.septembra līdz 28.septembrim 10 Latvijas iedzīvotāji - aktīvi sociālo mediju lietotāji - izmēģinās Windows 10 ierīces un dalīsies savos iespaidos sociālajos tīklos ar mirkļbirku #W10LV. Akcijas mērķis ir novērtēt Windows 10 ikdienas lietotāju acīm - kādas iespējas un interesantus «knifiņus» jaunā operētājsistēma piedāvā un kādu lietotāja pieredzi tā sniedz, «Microsoft Latvia» vārdā TVNET pavēstīja Gunta Līne.

#W10LV izaicinājumā piedalīties piekrituši dažādu profesiju pārstāvji - radio raidījumu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, modes blogeris Deniss Ševeļovs, diriģents Ints Teterovskis, režisore un producente Dace Pūce, fotogrāfi Valdis Ošiņš un Andris Barbans, Chaula TV programmu direktors Ēriks Saksons, pedagogi Marks Gitermans, Oskars Līkops un Valdis Zuters.

«Ar šo ideju mēs vēlamies rosināt cilvēkus aktīvāk izmēģināt un novērtēt visas tās jaunās iespējas, ko sniedz Windows 10. Gribu uzsvērt, ka mēs patiešām gaidām ne tikai tehnoloģiju ekspertu, bet arī ikdienas lietotāju vērtējumu un atgriezenisko saiti, jo darbs pie operētājsistēmas attīstības nebeidzas nekad - līdz ar jaunām iespējām, cilvēkiem rodas arī jaunas vajadzības un intereses, un mūsu uzdevums ir - ieraudzīt šīs vajadzības un piedāvāt tām risinājumu,» stāsta Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

Divu nedēļu laikā #W10LV dalībnieku iespaidiem sekos un tos regulāri apkopos tehnoloģiju blogs Kursors.lv, veidojot vienotu informācijas avotu tiem, kuri vēlas uzzināt vairāk par Windows 10 lietotāju atsauksmēm.

«Kursors.lv tur roku uz tehnoloģiju aktualitāšu pulsa, lai laicīgi un saprotamā valodā par būtiskākajiem jaunumiem vēstītu saviem lasītājiem. Ar interesi vērojam, kā Microsoft kopš Windows 8 pielāgo operētājsistēmu, lai tā būtu ērti lietojama arī uz mobilajām ierīcēm, un jāsaka, ka nu ar Windows 10 ir sasniegts patiešām labs rezultāts. Tieši tāpēc vēlamies uzklausīt šīs kampaņas dalībnieku iespaidus par jauno operētājsistēmu, kā arī kampaņas laikā apkopot un nodot tos apspriešanai mūsu lasītājiem,» saka Kursors.lv vadītājs Kristaps Skutelis.

Kā ziņots, Windows 10 pieejams kā bezmaksas atjauninājums Windows 7 SP1 un Windows 8.1 ierīcēm - vairāk informācijas Microsoft.com/Windows10.

Windows 10 iekļauj vairākus nozīmīgus jauninājumus drošības un funkcionalitātes jomās, kā arī sniedz lietotājiem vienotas platformas pieredzi dažādās ierīcēs - datoros, planšetdatoros, telefonos, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens un citās. Windows 10 piedāvā pārskatāmu un labi organizētu darba vidi, kā arī labāku Office un Skype integrāciju, jaunu un ātru interneta pārlūku Microsoft Edge, integrētu Xbox lietotni, Continuum optimizācijas rīku, kas lietotnes pielāgo kā skārienjutīgiem ekrāniem, tā izmantošanai ar klaviatūru un peli, jaunas iebūvētās lietotnes foto, kartēm, mūzikai, filmām un TV ar koplietošanas un rezerves kopiju funkciju, pateicoties OneDrive mākonim, un citas.

Par Microsoft Latvia

Microsoft pārstāvniecība Latvijā ir dibināta 1999.gadā, un 2015.gadā kompānijai no gandrīz 500 partneriem ir 87 zelta un sudraba sertificēti partneri, kuri kopā nodarbina vairākus tūkstošus darbinieku un Latvijas tautsaimniecībā veido vienotu, inovatīvu un ražojošu struktūru ar būtisku kopējo devumu valsts IKP. Microsoft Latvia profesionāļi jau vairāk nekā desmit gadu garumā nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī mārketinga kampaņas. Uzņēmums 15 gadu laikā dažādu sabiedrības labuma projektu īstenošanā investējis, ziedojis naudu un programmatūru vairāku desmitu miljonu ASV dolāru apjomā.

Par Microsoft

Dibināta 1975.gadā, Microsoft (Nasdaq «MSFT») ir programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju pasaules līdere personālajā un biznesa skaitļošanā. Kompānija piedāvā plašu produktu un pakalpojumu klāstu, kas radīti, lai lietotāji varētu izmantot programmas jebkurā laikā, vietā un iekārtā.

Papildu informācija

Kadri Kukk

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu