Ar IT drošības konferenci atklās Eiropas kiberdrošības mēnesi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

1.oktobrī ar informācijas tehnoloģiju (IT) drošības konferenci tiks atklāts Eiropas kiberdrošības mēnesis, informē IT drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv».

Oktobris, nu jau tradicionāli, ir Eiropas kiberdrošības mēnesis, kura laikā šogad norisināsies 163 kiberdrošībai veltīti pasākumi 28 Eiropas valstīs.

Latvijā kiberdrošības mēnesi ievadīs «Cert.lv» un ISACA Latvijas nodaļas kopīgi rīkotā IT drošības konference «Kiberšahs. Stratēģija un taktika virtuālajā vidē».

Konferencē ar prezentācijām piedalīsies IT drošības eksperti no Latvijas, Zviedrijas, Itālijas, Norvēģijas un ASV, un tā šogad pulcēs vairāk kā 500 informācijas tehnoloģiju interesentu. Konference būs vērojama arī tiešraidē vietnē «straume.lmt.lv».

Konference notiks 1.oktobrī no plkst.8.30 līdz 17.40 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā.

Savukārt 28.oktobrī, kiberdrošības mēneša noslēgumā, «Cert.lv» rīkos Datorologa akciju, kura sniegs iespēju katram interesentam bez maksas pārbaudīt savu portatīvo datoru, planšetdatoru vai viedtālruni pie datorspeciālista un «izārstēt» iekārtā atrastos vīrusus, kā arī saņemt eksperta padomus par drošu interneta lietošanu.

Kiberdrošības mēneša mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par kiberdrošību. Pasākumu uzsvars tiek likts uz lietotāju izglītošanu par virtuālās vides apdraudējumiem un atbildīgu attieksmi pret datu un informācijas drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu