Disney izstrādājuši papildinātās realitātes krāsojamo grāmatu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Melnbaltu objektu kontūru aizkrāsošana var būt aizraujoša nodarbe bērniem ļoti plašā vecuma amplitūdā. Tomēr nereti gadās, ka krāsojamās grāmatas jaunajai paaudzei ātri vien apnīk, jo dzīvnieku un objektu tonēšana kļūst pārāk vienveidīga, bet iegūtais rezultāts - bezpersoniski plakans.

Šā iemesla dēļ laboratorijas Disney Research eksperti ir radījuši interesantu krāsojamo grāmatu papildinātās realitātes lietotni, kas bērna izkrāsoto attēlu spēj pārvērst kustīgā trīsdimensiju objektā.

Lietotne pagaidām gan ir tikai eksperiments, taču sākotnējie izmēģinājumi un izstrādes gaitā veiktās aptaujas liecina, ka iegūtais rezultāts ir visai daudzsološs.

Demonstrācijas video redzams, ka 3D modeļa izveidošana, balstoties tikai uz zīmējuma kontūrām, ir diezgan raita, un arī aizkrāsoto laukumu tekstūras uzklāšana noteiktiem 3D modeļa apgabaliem notiek reālā laikā, bez lielas nobīdes.

Par to, kad šāda aplikācija varētu nonākt plaša patēriņa tirgū, App Store un Google Play veikalos, informācijas nav, taču vēsts, ka programma ir diezgan pieticīga mobilo ierīču veiktspējas ziņā un tādējādi itin labi darbojas arī vidējās klases planšetdatoros, ir diezgan laba ziņa visiem interesentiem, kuri kādreiz vēlētos šādu aplikāciju iegūt savā lietošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu