Microsoft izdomājuši, kā mazināt Chrome un Firefox lietojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloģiju gigants ir izdomājis metodi, ar kuru varētu samazināties Chrome, Firefox un citu alternatīvo interneta pārlūku lietojums Windows 10 vidē.

Tīmeklī noplūdinātā attēlā redzams pilnveidotas Microsoft jaunākās operētājsistēmas versijas iestatījumu loga ekrānšāviņš, kurā pēc mēģinājuma noklusējumā uzstādīto Microsoft Edge pārlūku aizstāt ar Chrome parādās cits dialoga logs ar aicinājumu «dot Microsoft Edge iespēju».

Dialoga logs izceļ vairākas Microsoft Edge priekšrocības, piemēram, to, ka interneta lapās iespējams veikt pierakstus, ka tajā ir integrēts virtuālais asistents Cortana, kā arī, ka tam piemīt īpašs lasīšanas skats, vēsta The Verge.

Ja Windows 10 lietotājs tomēr būs uzinstalējis Chrome, Firefox vai kādu citu pārlūku un vēlēsies tam piešķirt noklusējuma programmas statusu, viņu atturēt varētu labi izcelta poga ar aicinājumu «Nepārslēdzies un izmēģini tagad» («Don't switch and try now»). Pēc tās nospiešanas atvērsies Edge, bet Chrome vai Firefox uzstādīšana tiks apturēta.

Tāpat The Verge atzīmē, ka līdzīgus dialoga logus var gaidīt parādāmies brīdī, kad Windows 10 lietotājs vēlēsies uzstādīt alternatīvu mūzikas atskaņotāju vai fotogrāfiju aplūkošanas un pārvaldīšanas programmu.

Pilniveidotās Windows 10 versijas (build 10568) iznākšana gaidāma tuvāko nedēļu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu