Google plānojot apvienot Chrome OS un Android

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Google plāno apvienot datoriem izstrādāto operētājsistēmu Chrome un mobilo platformu Android. Par to, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta The Wall Street Journal.

Izdevums vēsta, ka apvienošanas rezultātā Chrome OS kļūs par daļu no Android operētājsistēmas, jo tā ir vairāk izplatīta un labāk zināma. Cilvēki, kuri izmantos datorus ar jauno, apvienoto platformu, iegūs iespēju instalēt un lietot lietotnes no Google Play Store veikala. Šāda iespēja Chrome OS lietotājiem gan pastāv arī šobrīd, taču tās funkcionalitāte ir ierobežota.

Par Google nolūku apvienot divas savas operētājsistēmas vēsta arī citi mediji. Piemēram, The Verge, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem ziņo, ka jaunā operētājsistēma tiks prezentēta 2016.gada Google konferencē, bet galapatērētājiem kompānija to varētu sākt piegādāt 2017.gadā.

The Verge gan esot izdevies sazināties ar Google pārstāvi un tas atklājis, ka kompānijā nav nolūka atteikties no kādas operētājsistēmas. Tas nozīmē, ka Google izlaidīs apvienoto operētājsistēmu datoru lietotāju vajadzībām, bet paralēli turpinās attīstīt Chrome OS un Android arī kā atsevišķas, neatkarīgas platformas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu