Par IKT gada balvu «Platīna pele 2015» sacentīsies 48 pretendenti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) ikgadējai balvai «Platīna pele 2015» iesniegti 48 pieteikumi piecās konkursa kategorijās - «E-pārvaldes risinājumi, E-pakalpojumi sabiedrībai», «Risinājumi biznesam», «Mobilās lietotnes», «Labākais E-skolotājs», kā arī jaunā kategorijā «Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums». Balvas tiks pasniegtas 3.decembrī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) gadskārtējā konferencē, informēja asociācijas ģenerāldirektors Andris Melnūdris.

Balva kļuvusi par nozīmīgu tradīciju IKT nozarē - LIKTA šāgada konferencē tās ieguvēji tiks sumināti jau devīto reizi. «Informācijas tehnoloģijas arvien vairāk ienāk mūsu dzīvēs, atvieglojot gan ikdienu un ceļot mūsu dzīves kvalitāti, gan efektivizējot uzņēmējdarbību un ikvienas organizācijas produktivitāti. Latvija ir uzstādījusi mērķi sasniegt modernāko e-pārvaldi Eiropā, tādēļ esmu gandarīta par lielu skaitu pieteiktajiem E-pārvaldes risinājumiem un E-pakalpojumiem sabiedrībai. Balva «Platīna Pele» ir lielisks veids kā pateikties nozares uzņēmumiem, izcelt izcilus risinājumus un, protams, sveikt labākos e-skolotājus, apliecinot Latvijas IKT nozares prestižu un daudzsološās nākotnes attīstības perspektīvas,» norāda LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

«Platīna pele 2015» balvai kategorijās «E-pārvaldes risinājumi, E-pakalpojumi sabiedrībai» un «Risinājumi biznesam» varēja pieteikt projektus, kas nodrošina valsts pārvaldes institūciju, publiskā sektora vai biznesa pilnīgu vai daļēju pakalpojumu sniegšanu elektroniski. Kategorijas «Risinājumi biznesam» dalībniekiem būs iespēja iegūt arī SIA «Lattelecom» speciālbalvu par efektīvāko e-vides risinājumu biznesam.

Nominācijā «Mobilās lietotnes» varēja nominēt risinājumus, kas nodrošina pakalpojumus, izmantojot mobilās ierīces. Ekspertu žūrija, izvērtējot iesniegtos projektus, pievērsīs uzmanību projekta sociālajai ietekmei (uz cik plašu sabiedrību vērsti), uz to, ko iegūst lietotāji un ieviesēji, uz projekta saturu un unikalitāti, kā arī izstrādātā risinājuma drošības līmeni. Arī šogad, konkursa «Platīna pele 2015» ietvaros, inovatīvākās mobilās lietotnes izstrādātājs saņems speciālbalvu no Latvijas Mobilā Telefona.

Šogad sadarbībā ar LVRTC balva tiks pasniegta kategorijā «Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums», šajā nominācijā attiecināmas iestāžu, organizāciju sistēmas un e-pakalpojumi, kuros integrēts eParaksts. Savukārt nominācijā «Labākais E-skolotājs» LIKTA aicināja pieteikt skolotājus un e-prasmju pasniedzējus, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā un e-vides lietotāju izglītošanā, informācijas sabiedrības attīstībā vietējā vai nacionālā mērogā. Šīs kategorijas partneris - sabiedrība «Tilde» - labākajam e-skolotājam piešķirs naudas prēmiju; prēmijas fonds ir 2000 EUR (ietverot nodokļus).

Finālisti tiks paziņoti š.g. novembra beigās. Ar balvas nolikumu var iepazīties asociācijas mājaslapā. Apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā IKT nozares gadskārtējā pasākumā - LIKTA 17. konferencē šā gada 3.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu