Apple patentējuši trauksmes pogu telefonam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Patentu birojā saņemts Apple pieteikums patentēt tehnoloģiju, kas dotu iespēju telefona lietotājam ārkārtas situācijās izsaukt noteiktas funkcijas, izmantojot tikai pirkstu nospiedumu lasītāju Touch ID.

Funkcija, ko Apple savā iesniegumā dēvē par «trauksmes režīma aktivizēšanu, izmantojot pirksta nospiedumu», telefonā

ieslēdz speciālu darbības režīmu, kurš bloķē piekļuvi predefinētām personīgās informācijas sekcijām

vai arī ieslēdz kādu citu konkrētu darbības režīmu atkarībā no izmantotā pirksta nospieduma.

Apple patenta pieteikums

Piemēram, ārkārtas režīma aktivizēšana var nekavējoties palaist filmēšanas funkciju vai arī nosūtīt kameras un mikrofona ierakstu kopā ar GPS koordinātēm glābšanas dienestiem. Režīmā telefons periodiski var arī pārraidīt glābējiem uztveramu trauksmes signālu.

Pieteikuma aprakstā arīdzan minēts, ka ārkārtas režīms telefonā aktivizē īpašu mehānismu, kurš glābšanas dienestu darbiniekiem dod iespēju pārbaudīt telefona lietotāja stāvokli, lietojot balss paziņojumus vai īsziņas.

«Ja lietotājs apstiprinās, ka ir nonācis ārkārtas situācijā, vai arī ja nebūs iespējams ar viņu sazināties, mobilā ierīce sazināsies ar operatīvajiem dienestiem nekavējoties vai pēc iepriekš noteikta laika sprīža,» teikts Apple pieteikumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu