Iespējams, labāk aizsargātais telefons pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Personīgo datu aizsardzības nolūkā viedierīces piedāvā vairākas funkcijas. Vairākās jaunās paaudzes ierīcēs atbloķēt piekļuvi tās saturam var, izmantojot lietotāja pirkstu nospiedumu vai sejas atpazīšanas tehnoloģijas, taču vairumā telefonu visplašāk tiek lietota ciparu kombinācija. Parasti tā ir četrus līdz sešus simbolus gara, taču iestatījumos telefona lietotājs var ievadīt arī saviem ieskatiem pietiekami drošu paroli.

Kā, piemēram, šis Japānas metro nofilmētais iPhone lietotājs, kurš savu ierīci no nepiederošām personām sargā ar apmēram 50 ciparus garu paroli. To, starp citu, cilvēks ir iegaumējis gandrīz nevainojami, jo pirmos 30 līdz 40 ciparus pēc kārtējā ziņojuma saņemšanas viņš ievada neminstinoties un tikai tad nedaudz «piebremzē», lai būtu drošs, ka netiks pieļauta kļūda un paroli nenāksies rakstīt no jauna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu