Jau martā gaidāms budžeta klases iPhone

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tīmeklī nonākusi informācija par jaunu budžeta klases iPhone, kurš tiks izlaists jau šā gada martā. Jaunā viedierīce iegūs metālisku korpusu un elektronisko maksājumu sistēmas Apple Pay atbalstu. Pēc Japānas un Ķīnas mediju rīcībā esošajām ziņām telefonam, kuru dēvēs par iPhone 5e, par bāzi kalpos līdzšinējais iPhone 5s. To pēc 5e iznākšanas no kompānijas piedāvājuma esot plānots izņemt.

Tiek ziņots, ka iPhone 5e būs alumīnija korpuss un to varēs pasūtīt tādās pašās krāsās, kādas ir 6s pircēju rīcībā. Citiem vārdiem, 5e būs pieejams arī «rozā zelta» krāsā. Tāpat tiek ziņots, ka 5e būs plānāks un vieglāks par 5s. Biezuma ziņā tas vairāk līdzināšoties iPod Touch (6,1 milimetrs) nekā 5s (7,6 milimetri).

Ekrāna izmērs būs tieši tāds pats kā iPhone 5s - 4 collas pa diagonāli. Tai pašā laikā ekrāna izšķirtspēja nav zināma. Telefons tiks apgādāts ar A8 centrālo procesoru, kurš darbina arī tādas ierīces kā iPhone 6, 6 Plus, iPad mini 4, Apple TV 4, iPad Air 2, kā arī pēdējās, sestās paaudzes iPod touch.

iPhone 5e būšot 1GB RAM, savukārt iebūvētās atmiņas opcijas būs tikai divas - 16 un 64 gigabaiti.

iPhone 5e galvenā kamera būs tieši tāda pati kā 5s - ar 8 megapikseļu izšķirtspēju un f2.2 diafragmas atvērumu. Priekšējā kamera turpretī būs nedaudz labāka, jo arī tās diafragmas atvērums būs f2.2, kamēr iPhone 5s piedāvā vien f2.4.

Runā, ka iPhone 5e atbalstīšot NFC (tuva lauka sakaru) pārraidi, lai ar 5e varētu veikt elektroniskos maksājumus, kā arī VoLTE (Voice over LTE) tehnoloģiju, kas ir balss datu pārraide augstā kvalitātē, izmantojot LTE mobilo sakaru tīklu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu