Personālo datoru tirdzniecības apjoms 2015.gada ceturtajā ceturksnī sarucis par 10,6%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pērnā gada ceturtajā ceturksnī pasaulē piegādāti 71,9 miljoni personālo datoru, kas ir par 10,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā 2014.gadā, liecina tirgus izpētes kompānijas «International Data Corp.» (IDC) apkopotie dati.

IDC vēsta, ka personālo datoru tirdzniecības apjoma kritums galvenokārt skaidrojams ar sīvo konkurenci, ko rada viedtelefoni un planšetdatori, kā arī ar to, ka cilvēki šobrīd nogaida ilgāku laika periodu, lai iegādātos jaunas ierīces.

Uzņēmums gan prognozē, ka šogad personālo datoru pārdošanas apjoms palielināsies, ņemot vērā uzņēmumu pāreju uz datoriem, kas aprīkoti ar jaunākās paaudzes operētājsistēmu «Windows 10».

IDC norāda, ka arī patērētājiem vajadzētu būt motivētiem iegādāties jaunākus personālos datorus drošības un veiktspējas uzlabojumu dēļ.

IDC dati arī liecina, ka Ķīnas uzņēmums «Lenovo» iepriekšējā ceturksnī saglabājis savu statusu kā pasaulē lielākais datoru tirgotājs, tam piegādājot gandrīz 15,4 miljonus personālo datoru.

Otro un trešo vietu ieņem attiecīgi ASV «Hewlett-Packard» (HP) un «Dell».

Tikmēr ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmumam «Apple» ceturtajā ceturksnī izdevies personālo datoru tirdzniecības apjomu palielināt par 2,8% - līdz 5,66 miljoniem vienību.

IDC vēsta, ka «Apple» un Taivānas «Asus» dala ceturto vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu