Cukerbergs kļuvis par 6,2 miljardiem bagātāks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Facebook dibinātājs Marks Cukerbergs vienas dienas laikā spējis pakāpties par divām vietām pasaules bagātāko cilvēku reitingā, ko veido Bloomberg. Aģentūra norāda, ka pēc Facebook darbības pārskata publicēšanas Cukerberga bagātība palielinājusies par 6,2 miljardiem dolāru (5,68 miljardi eiro) un šis apstāklis viņu pavirzījis uz sesto vietu reitingā.

Saskaņā ar Bloomberg aplēsēm Cukerberga aktīvu apjoms patlaban ir 47,6 miljardi ASV dolāru, tādējādi viņš apsteidzis Koch Industries līdzīpašniekus Čārlzu un Deividu Kohus, kuri iepriekš ieņēma sesto un septīto pozīciju.

Atbilstoši reitingam par Cukerbergu lielāki aktīvi šobrīd ir tikai Micorosft dibinātājam Bilam Geitsam, Inditex (tajā ietilpst veikalu ķēde Zara) dibinātājam Amansio Ortegam, amerikāņu investoram Vorenam Bafetam, Amazon vadītājam Džefam Bezosam, kā arī meksikāņu uzņēmējam Karlosam Slimam, kura aktīvu vērtība pēdējā gada laikā samazinājusies par 4,5 miljardiem dolāru, ziņo Lenta.ru.

Cukerbergs ir viens no tiem 20 planētas bagātākajiem cilvēkiem, kuram 2016.gadā izdevies palielināt aktīvu vērtību.

Atbilstoši Bloomberg datiem 400 turīgākie planētas iedzīvotāji pašlaik pārvalda aktīvus 3,7 triljonu ASV dolāru vērtībā. Tiesa gan, 2015.gada maijā tie bija 4,3 triljoni.

Facebook savus darbības rādītājus publiskoja 27.janvārī. Pārskatā minēts, ka Facebook peļņa gada laikā palielinājusies par 25% - no 2,94 līdz 3,69 miljardiem dolāru.

Jāpiezīmē, ka straujākais peļņas pieaugums fiksēts 2015.gada pēdējā ceturksnī, kad tā palielinājusies par 52% salīdzinājumā ar identisku periodu gadu iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu