LMT viedtālruņu realizācija pieaugusi par 50%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Telekomunikāciju operators «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) pērn realizējis par 50% vairāk viedtālruņu nekā 2014.gadā, uzzinājām uzņēmumā.

Kā liecina uzņēmuma dati, pērn realizēti 161 645 viedtālruņi. Visaugstākā realizācija novērota decembrī, kad realizēti 19 574 viedtālruņi.

«Latvijā viedtālruņu izplatība pārsniedz 50%, bet LMT tīklā viedtālruņu izplatība ir lielāka par 60%,» sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Binde. «Tas nodrošina ļoti labu bāzi un pieejamību dažādiem datu pakalpojumiem.»

Pērn divkāršojies datu pārraides apjoms LMT tīklā, tam sasniedzot 73 petabaitus.

Kā ziņots, aizvadītā gada pirmajos deviņos mēnešos LMT realizēja par 69% vairāk viedtālruņu nekā attiecīgajā laika periodā gadu iepriekš.

Būtisko viedtālruņu realizācijas pieaugumu Binde skaidroja ar jauna pakalpojuma līguma veida ieviešanu, kas paredz arī iespēju mainīt veco ierīci pret jaunu ik pēc sešiem mēnešiem.

Jau vēstīts, ka LMT grupas uzņēmumi 2015.gadā nopelnījuši 22,1 miljonu eiro, bet apgrozījuši 179,2 miljonus eiro.

LMT 49% kapitāldaļu pieder ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam «TeliaSonera», 23% - «Lattelecom», 23% - «Latvijas Valsts radio un televīzijas centram», 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu