«Alphabet» pārspēj «Apple» kā pasaules vērtīgākā firma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV kompānija «Alphabet», kas tika izveidota pērn augustā kā kompānijas «Google» mātesfirma, pirmdienas vakarā pārspēja ASV firmu «Apple» kā pasaules vērtīgākā firma, jo «Alphabet» akcijas vērtība pieauga negaidīti labas peļņas dēļ.

Pirmdien oficiāli noslēdzoties akciju tirdzniecībai, «Alphabet» vērtība bija 530,1 miljards ASV dolāru, atpaliekot no «Apple» 534,7 miljardiem dolāru.

Kad pēc tirdzniecības beigām tika publicēta «Alphabet» 4.ceturkšņa peļņas atskaite, kompānijas akcijas vērtība pieauga par vairāk nekā 9% un «Alphabet» tirgus vērtība sasniedza aptuveni 568 miljardus dolāru, pārspējot «Apple», kuras akcijas vērtība pirmdien bija kritusies.

«Apple» peļņa 4.ceturksnī pieauga par 5% līdz 4,92 miljardiem dolāru, pateicoties labiem ienākumiem no interneta reklāmām.

«Google» pēdējoreiz bija vērtīgāka par «Apple» 2010.gada februārī - vēl pirms pirmā planšetdatora «iPad» izlaides. Toreiz šo kompāniju tirgus kapitalizācija nepārsniedza 200 miljardus dolāru, atgādina britu raidsabiedrība BBC.

«Apple» pirmoreiz kļuva par līderi pasaules dārgāko kompāniju sarakstā 2011.gadā, pārspējot naftas gigantu «Exxon Mobil».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu