Latvijā veido dronu, kas varēs pacelt 100 kilogramus smagu kravu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijā tiek izstrādāts bezpilota lidaparāts jeb drons «Aerones», kas varēs pacelt 100 kilogramus smagu kravu, sacīja viens no lidaparāta izstrādātājiem Jānis Putrāms.

Kā stāstīja Putrāms, darbs pie projekta «Aerones» sākts pagājušā gada aprīlī kopā ar Daini Krūzi un Andri Dambi. «Doma ir veidot tieši liela izmēra dronus, jo tirgū neliela izmēra dronu ir diezgan daudz, bet liela izmēra droniem nav tāda piedāvājuma.»

«Mūsu mērķis, uz ko ejam, ir tāds drons, kurš spēs pacelt aptuveni 100 kilogramus, bet, lai mēs līdz tam nonāktu, mums ir jāiziet vairākas stadijas - mums ir mazāks drons, mums ir vidējais drons, un mūsu publicētajā un popularitāti guvušajā video, kurā redzams drons, kas velk snovbrodistu, ir aptuveni viena ceturtdaļa no lielā drona, kas top,» turpināja Putrāms.

Pēc video ar snovbordistu sekoja ļoti liela atsaucība, daudzi raksta un interesējas, vai var kā palīdzēt produkta attīstībā vai to var jau nopirkt. Popularitāti pasaulē ļoti pacēla tas, ka mūsu video savā «Twitter» kontā pārpublicēja «Kawasaki», piebilda Putrāms, piebilstot, ka gala mērķis ir lielais drons, kas varētu būt gatavs otrajā ceturksnī, tomēr, ja kādam ir laba ideja, kur pielietot gan lielo, gan mazākos dronus, tā noteikti tiks izskatīta.

Putrāms arī norādīja, ka, sākot projektu, tika izvirzītas trīs potenciālās lielā drona lietojuma sfēras. «Šie trīs galvenie virzieni ir sports, lauksaimniecība un glābšanas darbi.»

Runājot par finansējumu, Putrāms sacīja, ka iepriekš mēģināts kvalificēties ar zaļajām tehnoloģijām saistītai norvēģu atbalsta programmai, kas neesot izdevies, līdz ar ko pašlaik projekts tiekot attīstīts par privātajiem līdzekļiem. «Ja būs kāds investors, kas izrādīs interesi par piedalīšanos kāda konkrēta produkta izstrādē, varētu sekot arī investora piesaiste.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu