LMT veikalos pērn iecienītākais viedtālrunis – iPhone 6

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2015. gadā par teju 50% pieaudzis Latvijas Mobilā Telefona (LMT) pārdoto viedtālruņu apjoms, un šobrīd viedtālruni izmanto jau vairāk nekā 60% LMT klientu. No pērn pārdotāko tālruņu TOP 10 pirmajā vietā ir Apple ražotais iPhone 6, otro vietu ieņem Samsung Galaxy A5 viedtālrunis, bet trešais iecienītākais ir jaunākais Apple tālruņa modelis iPhone 6s.

LMT 2015. gadā pirktāko tālruņu TOP 10 iekļuvuši tikai viedtālruņi

- topa ceturto līdz septīto vietu ieņem Samsung Galaxy sērijas tālruņi Samsung Galaxy J5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Trend Life un Samsung Galaxy S5, topa astotajā vietā ir Apple iPhone 5S, devītais pirktākais pērn bijis Samsung Galaxy sērijas modelis Ace 4 un topu noslēdz Huawei Ascend Y330 viedtālrunis.

«Salīdzinot ar 2014. gada rezultātiem, pērn teju par 50% pieaudzis LMT pārdoto viedtālruņu apjoms. Daļa klientu nolēmuši ierasto mobilo telefonu aizstāt ar viedtālruni, savukārt citi, kuri jau aktīvi ikdienā to lieto, izvēlējušies mainīt savu esošā viedtālruņa modeli uz jaunāku, kas piedāvā plašākas izmantošanas iespējas. Interesanti, ka, izvēloties jaunu tālruni, klienti bieži palikuši uzticīgi operētājsistēmām un zīmoliem, kurus jau iepazinuši un lieto ikdienā. Tāpat, iegādājoties tālruni, tiek pievērsta uzmanība ne tikai zīmolam, bet arī ekrāna lielumam, lai varētu ērtāk pārskatīt jaunumus internetā un izmantot tālruņa piedāvātās multimediju iespējas video saturam,» LMT Retail & Logistics valdes priekšsēdētājs Rinalds Kalniņš.

Foto: Publicitātes foto

LMT ir Nokia bāzes staciju tīklos

vadošais sakaru operators pasaulē pēc mobilo datu patēriņa uz vienu 4G bāzes staciju.

Līdz ar viedtālruņu lietotāju skaita pieaugumu 2015. gada laikā mobilo datu patēriņš LMT tīklā palielinājies dubultojies. Viedtālruņu popularitāti un pārdošanas apjomu veicina arī Atvērtais līgums ar iespēju mainīt mobilo tālruni pret cita modeļa ierīci pēc sešiem lietošanas mēnešiem un mobilais internets bez datu apjoma ierobežojuma Neatkarība.

Līdz ar 4G tīkla pārklājumu un viedtālruņu izplatību LMT veikalu sortiments ir paplašināts ar inovatīvām ierīcēm jeb viedpalīgiem, kas papildina viedtālruņu funkcionalitāti ar praktiskiem risinājumiem. Kā liecina LMT apkopotie pārdošanas dati, viedpalīgu pārdošanas apjomi sasnieguši jau planšetdatoru līmeni.

Iedzīvotāji visaktīvāk apguvuši viedpalīgu sniegtās iespējas sporta un veselības jomā. Pieprasītākais viedpalīgs Latvijā 2015.gadā bijis FitBit sporta viedpulkstenis Surge, kas ne vien fiksē lietotāja pulsu un sportisko aktivitāšu sasniegumus, bet arī ļauj ērti kontrolēt viedtālruni. Otrajā vietā ierindojusies Netatmo Welcome video novērošanas kamera, kas savienojas ar viedtālruni un ar seju atpazīšanas funkciju ļauj attālināti sekot līdzi norisēm mājoklī. Savukārt FitBit Aria viedie svari bijis trešais pārdotākais viedpalīgs Latvijā pagājušajā gadā.Šobrīd LMT piedāvājumā ir viedpalīgi sportam un aktīvam dzīvesveidam, veselībai, kā arī mājai un drošībai. 2016. gada laikā plānots viedpalīgu klāstu papildināt ar pasaules vadošo ražotāju risinājumiem vēl efektīvākai un jēgpilnai tehnoloģiju savienošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu