Infogr.am līdzdibinātājs veido jaunu «start-up» uzņēmumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Datu vizualizācijas uzņēmuma «Infogr.am» līdzdibinātājs Uldis Leiterts veido jaunu «start-up» uzņēmumu «Fragmentic», kas daļēji automatizēs lietotņu izveides procesu.

Kā šodien žurnālistiem sacīja Leiterts,

«Fragmentic» izstrādātais rīks nodrošinās to lietotņu izstrādes procesu automatizāciju, kas neietver sevī pamata funkcionalitāti

un dažādās lietotnēs atkārtojas, proti, lietotāji, e-pasti, čats u.c.

«Lietotnēm piemīt īpašības, kuras ir atkārtojamas, piemēram, visām lietotnēm ir lietotāji, ja ir lietotāji, viņi agrāk vai vēlāk sazināsies e-pastā, vienā brīdī tu vēlēsies saviem lietotājiem kaut ko pārdot, ir arī statistika, čats,» sacīja Leiterts. «Ja paskatāmies uz visu bildi, ir fascinējoši, ka lietotne kā tāda ir varbūt puse no tā, kas nepieciešams lietotnes funkcionalitātei.»

«Mēs «Infogr.am» pavadījām vairāk nekā pusi no pagājušā gada, taisot lietas, kuras ir visriņķī apkārt - integrācijas ar maksājumu sistēmām, lai e-pasti sūtītos un tā tālāk,» turpināja Leiterts. «Kā būtu, ja lietotņu izstrādātāji brīdī, kad viņi vēlās veidot lietotni, nodarbotos ar pašu galveno, bet visu pārējo viņiem piedāvātu kāds cits kā pakalpojumu?»

Viņš norādīja, ka arī jebkuras izmaiņas lietotnē prasa daudzu nedēļu darbu, tomēr

ar «Fragmentic» palīdzību mainīt, piemēram, lietotnē lietoto maksājumu sistēmu varēs ar vienu klikšķi.

«Protams, to visu var izdarīt arī kā agrāk, bet tas prasa tik daudz laika un naudas, ka vienkārši nav laika attīstībai un galvenā produkta izstrādei.»

«Jau izsenis cilvēki ir visu automatizējuši - kad salūst auto, mēs paši neražojam riepas vai detaļas, tās jau kaut kur ir uztaisītas, un mums to visu nomaina pāris minūtēs,» piemēru minēja Leiterts. ««Fragmentic» nodrošinās visu to lietu, kas darbina lietotni, izņemot pamatfunkcionalitāti, automatizāciju.»

Runājot par «Fragmentic» tirgus potenciālu, Leiterts sacīja, ka tirgus nebūs mērāms simtos miljonos un nebūs miljonos, tomēr, skatoties no cenu politikas, serviss ir cenu ziņā ietilpīgs, jo izmaksu ziņā aizstātu vairākus programmētājus.

«Ņemot vērā, ka liela daļa lietotņu tiek veidota Rietumeiropā un ASV, kur programmētāja izmaksas mēnesī varētu būt ap 5000 dolāru, aiztaupām apmēram 10 000 dolāru mēnesī, kas ir 120 000 gadā,» pauda Leiterts. «Var gadīties, ka klāt nāk vēl kādi ietaupījumi, piemēram, mazākas pārslēgšanās izmaksas.»

«Kopumā mūsu klientiem plānojam ietaupījumu starp 10 000 un 20 000 dolāru mēnesī.

Tirgus ir relatīvi neliels, domāju, ka 10 000 kompāniju būtu labs cipars, bet tas ir diezgan augstas cenas produkts,» sacīja Leiterts.

Viņš norādīja, ka rīks pašlaik ir izstrādes procesā un to pašlaik uztur par saviem līdzekļiem, bet pārskatāmā nākotnē tiks piesaistīts kāds investors.

Kā ziņots, «Infogram» 2012.gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Alise Semjonova. «Infogr.am» ir datu vizualizācijas rīks, kas tiešsaistē ļauj ērti un ātri publicēt datus vizuāli uzskatāmā veidā.

SIA «Infogram» pašlaik pilnībā pieder ASV reģistrētajam «Infogram Software Inc.» un 2014.gadā apgrozīja 416 077 eiro, bet strādāja ar 683 062 eiro lieliem zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu