Superjahta, kas atgādina citplanētiešu gaisa kuģi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter/@TheLuxeWorld

Londonā strādājošajam dizaineram Džonatanam Švingem ir vīzija, kā jāizskatās nākotnes superjahtai, - tā vairs nebūs lielizmēra laiva ar vairākiem klājiem un sauļošanās platformām, tā būs faktiski māja uz ūdens, kuras piedziņas agregāti atrodas torpēdas formas korpusā zem ūdens virsmas.

Tetrahedron Super Yacht, kuras nosaukumā iekodēta par formas paraugu ņemtā ģeometriskā figūra tetraedrs (visas tā šķautnes ir vienāda garuma, un pamatne, kā arī skaldnes ir vienādmalu trijstūri), faktiski ir

peldoša piramīdas formas ēka ar vairākiem klājiem, plašām sauļošanās terasēm, pusdienošanas zonu, jūrā nolaižamām kāpnītēm.

Atbilstoši koncepcijai tetraedra superjahta miera stāvoklī faktiski ir kā peldoša sala, kas guļ uz ūdens. Taču, tiklīdz kuģis sāk kustību, torpēdas formas zemūdens piedziņas agregātu korpusam piestiprinātie spārni to izceļ pilnībā virs ūdens.

Sarežģītajiem stūres mehānismiem jākalpo ne tikai virziena maiņai, bet arī jāpārvalda jahtas sasvēršanās. Pateicoties šiem mezgliem,

braukšanai teorētiski vajadzētu būt plūdenai pat nemierīgā jūrā,

raksta Dailymai.co.uk.

Lai arī no pirmā acu uzmetiena peldošais tetraedrs izskatās pēc prāva izmēra kuģa, tā iecerētā ietilpība nav diez cik liela. Proti, tas paredzēts tikai sešiem pasažieriem un četriem apkalpes locekļiem. Bet varbūt tā ir pat labāk - jo mazāka burzma, jo lielāka brīvības sajūta gan tad, kad kuģis laiski šūpojas okeāna viļņos, gan tad, kad ar līdz pat 38 mezgliem jeb 70,3 kilometriem stundā tas pārvietojas starp pieturvietām Karību jūras salās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu