Tramps aicina boikotēt «Apple»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vadošais ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps piektdien aicināja boikotēt uzņēmumu «Apple», līdz tas nebūs pakļāvies ASV valdības prasībām un sniedzis palīdzību Sanbernardīno slaktiņa terorista viedtelefona «iPhone» atbloķēšanā.

«Es uzskatu, ka jums ir jāboikotē «Apple», kamēr viņi nebūs nodevuši šo drošības skaitli,» runājot kampaņas pasākumā Dienvidkarolīnā, sacīja republikāņu kandidāts. «Es tikko par to iedomājos. Boikotējiet «Apple«.»

Tramps arī kritizēja «Apple» prezidentu Timu Kuku, sakot, ka viņš grib «uzstāties ar lielu numuru, iespējams, lai parādītu, cik viņš ir liberāls».

Republikāņu kandidāts aicinājumus boikotēt «Apple» atkārtoja arī tviterī. Viņš atzina, ka viņam ir gan «Apple», gan «Samsung» telefoni, tomēr turpmāk lietos «tikai «Samsung», līdz viņi nebūs snieguši informāciju».

«Cerams, citi sekos šim paraugam,» viņš piebilda.

ASV tiesa šonedēļ nolēma, ka uzņēmumam «Apple» jāsniedz palīdzība Federālajam Izmeklēšanas birojam (FIB), lai uzlauztu mobilo tālruni, kura īpašnieks Sajeds Farūks sarīkoja apšaudi Kalifornijas štata Sanbernardīno pilsētā, taču uzņēmums plāno šo lēmumu pārsūdzēt.

Tiesas lēmumā teikts, ka kompānijas pārstāvjiem ir jāpalīdz FIB izmeklētājiem apiet drošības protokolus un iegūt pieeju informācijai šajā tālrunī.

Izmeklētāji ir pārliecināti, ka Farūka telefonā ir ļoti svarīga informācija, bet tai nav iespējams piekļūt, nezinot paroli. Pēc 10 neveiksmīgiem paroles ievadīšanas mēģinājumiem visa telefonā esošā informācija tiktu automātiski izdzēsta.

Drošības sistēma ir izveidota tā, ka pat paši «Apple» speciālisti nevar iegūt pieeju šai informācijai, tāpēc izmeklētāji lūdz viņus nevis sameklēt paroli, bet vienkārši atvieglot šo procesu.

FIB vēlas, lai «Apple» inženieri noņemtu paroles ievadīšanas mēģinājumu skaita ierobežojumu, kā arī palīdzētu izveidot programmu, kas lielā ātrumā automātiski izmēģinātu visas iespējamās kombinācijas.

Sajeds Farūks un viņa dzīvesbiedre Tašfīna Malika pērn 3.decembrī sarīkoja apšaudi Sanbernardīno, noslepkavojot 14 neapbruņotus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 20. Šāvēji mēģināja aizbēgt, bet tika nogalināti apšaudē ar policistiem, kas viņus vajāja.

FIB vadītājs Džeimss Komijs vēlāk paziņoja, ka Farūks un Malika jau pirms iepazīšanās bijuši radikāla islāma ideju piekritēji. Apšaudi Sanbernardīno FIB nosauca par lielāko teroraktu ASV pēc 2001.gada 11.septembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu