Latvijā veidoto sumo robotu projekts izpelnījies «Kickstarter» atzinību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas robotikas entuziastu projekts «SumoBoy» izpelnījies pūļa finansēšanas vietnes «Kickstarter» atzinību, aģentūra LETA uzzināja projekta mājaslapā.

«Kickstarter» komanda atzinusi «SumoBoy» par «projektu, kas mums patīk» («project we love»).

Kā ziņots, lai aizsāktu sumo robotu sacensībām paredzēto robotu «SumoBoy» rūpniecisku ražošanu, Latvijas robotikas entuziasti sāka pūļa finansēšanas kampaņu vietnē «Kickstarter», kuras mērķis ir savākt 100 000 ASV dolāru (90 122 eiro), aģentūrai LETA sacīja projekta pārstāvis Guntars Graiksts.

Trīs dienu laikā kampaņu ar 7950 ASV dolāriem (7168 eiro) atbalstījuši 19 cilvēki.

«SumoBoy» veido piecu cilvēku komanda, kas jau desmit gadus darbojas šajā lauciņā, un šo gadu laikā izdevies atrast līdzsvaru starp elektroniku, mehāniku un programmēšanu. «Komandas puišiem ir labi veicies dažādās sacensībās, un viņi ir iemācījušies veidot kvalitatīvus robotus, ar kuriem var piedalīties sacensībās,» teica Graiksts, uzsverot, ka tieši pašu pieredze ir viens no iemesliem, kāpēc produktam var prognozēt sekmes, jo, salīdzinot ar citiem tirgū pieejamajiem produktiem, «SumoBoy» trumpis ir kvalitāte.

Kā vēl vienu pozitīvu faktu Graiksts min to, ka komplektā ar izklaidei un sacensībām paredzēto robotu nāks arī prototipēšanas jeb montāžas plate un dažādas detaļas, kas ļaus ikvienam eksperimentēt un saprast, kā robots strādā.

«Kickstarter» kampaņas mērķis ir sākt robotu rūpniecisku ražošanu, kas ļautu samazināt to cenu. «Mērķis ir palaist «SumoBoy» rūpnieciskā ražošanā, jo pašlaik tas tiek pilnībā montēts ar rokām,» atklāja Graiksts. «Lielāka ražošana palīdzēs samazināt cenu, kā arī plašāk izplatīt produktu, līdz ar to pašiem būs interesantāk, jo attīstīsies robotikas kopiena un būs vairāk sacensību.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu