Ķīnas viedtālruņu ražotājs «Xiaomi» prezentēs «viedo velosipēdu»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas viedtālruņu ražotājs «Xiaomi», kas ražo arī baterijas visās varavīksnes krāsās, «Segway» līdzīgu skrejriteni un citus produktus, šonedēļ prezentēs «viedos velosipēdus», vēsta laikraksts «The Wall Street Journal» (WSJ).

«Start-up» kompānija «iRiding», kurā investējis «Xiaomi», šonedēļ Ķīnā prezentē «viedo velosipēdu «QiCycle«», kas maksā apmēram 2700 eiro un kuru pārdos «Xiaomi» tirdzniecības platformā. Taivānā komplektētā velosipēda mērķauditorija ir riteņbraukšanas entuziasti un profesionāļi, vēstīja WSJ.

No vieglas oglekļa šķiedras veidotais velosipēds, kas aprīkots ar kustību sensoriem un mērierīcēm braucēja ieguldītā spēka noteikšanai, sver septiņus kilogramus.

Tas ir saņēmis Eiropas standartiem atbilstošu sertifikātu, liecina WSJ rīcībā esošie dokumenti.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, tuvāko mēnešu laikā «Xiaomi» prezentēs lētākus velosipēdus ar akumulatoru, kas tirgū nonāks ar pašas kompānijas zīmolu un maksās 400-500 eiro. Šie velosipēdi darbosies gan ar akumulatoru, gan pedāļiem.

Elektriskie velosipēdi Ķīnā maksā 200-500 eiro.

«Xiaomi» pērn pēc pārdošanas apmēra bija līderis Ķīnas viedtālruņu tirgū, liecina izpētes kompānijas «Canalys and Strategy Analytics» dati, kaut gan kompānijai pietrūka desmit miljonu pārdotu viedtālruņu, lai sasniegtu savu noteikto gada mērķi - 80 miljoni pārdotu viedtālruņu.

Pieaugot konkurencei telefonu tirgū, «Xiaomi» ir paziņojusi, ka veido «viedo produktu ekosistēmu», kas ļaus īstenot «Lietu internetu» jeb fizisku priekšmetu tīklu, kurus var savienot ar interneta palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu