Apple prezentē jaunus iPhone un iPad modeļus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pirmdien prezentējis jaunos viedtelefona «iPhone» un planšetdatora «iPad» modeļus, kuriem samazināts gan ekrānu izmērs, gan cena.

Jaunais viedtelefons «iPhone SE» ASV debitēs ar cenu 399 dolāru (354 eiro) apmērā,

kas ir ievērojami lētāk salīdzinājumā ar «Apple» lielākajiem «iPhone» modeļiem.

«Apple» pērn pasaulē pārdeva 30 miljonus mazo ekrānu «iPhone» modeļus, un šie dati liecina, ka lielai daļai patērētāju patīk kompaktais izmērs, neskatoties uz tendenci pievērsties aizvien lielākiem ekrāniem, norādīja uzņēmuma viceprezidents Gregs Josviaks.

«Dažiem cilvēkiem patiesi patīk mazāki tālruņi. Tādās valstīs kā Ķīnā vairumam šo patērētāju tie ir viņu pirmie «iPhone» tālruņi,» sacīja Josviaks.

Analītiķi uzskata, ka

jaunajiem «iPhone» modeļiem ir spēcīgs potenciāls starptautiskajos tirgos, jo sevišķi Ķīnā un Indijā.

Lai arī šo tālruņu cena ir augstāka par zemo cenu «Android» ierīcēm, kas dominē šajos tirgos, tā pavirza «Apple» zīmolu tuvāk cilvēkiem attīstības valstīs, norāda analītiķi.

«iPhone SE» galvenokārt būs paredzēts pircējiem, kuri pirmo reizi iegādājas «Apple» tālruni,

un tiem, kuri vēlas jaunāku modeli par pašreizējiem «iPhone 5S»un «iPhone 5C», kas nav tikuši atjaunināti vairāk nekā divus gadus.

Tāpat «Apple» pirmdien prezentēja jauno planšetdatoru «iPad Pro», kuram ir 9,7 collu ekrāns, salīdzinot ar 12,9 collu biznesa klases planšetdatora modeli.

Jaunā mazāka izmēra «iPad» cena ASV sāksies no 599 dolāriem, salīdzinot ar aptuveni 800 dolāriem, kas jāmaksā par iepriekšējo modeli.

Vienlaikus ar jaunajiem «iPhone» un «iPad» pirmdienas prezentācijā tika atklāts arī nedaudz uzlabots «Apple Watch» viedpulkstenis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu