ASV izgudro pistoli, kas salocītā veidā izskatās kā viedtālrunis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://idealconceal.com/

Jauns uzņēmums ASV Minesotas štatā ir izgudrojis pistoli «Ideal Conceal», kas salocītā veidā izskatās kā viedtālrunis, ziņoja telekanāls CNN.

Video, kurā redzams šis izgudrojums, portālā «YouTube» ir publicējis interneta resurss «TomoNews».

Ideja par šādu salokāmu pistoli ienāca prātā uzņēmējam Kērkam Čelbergam, kurš bija izvirzījis mērķi izgudrot tādu šaujamieroci, ko varētu nēsāt bez riska nobiedēt apkārtējos cilvēkus.

Šajā pistolē ir divas 380. kalibra lodes divos stobros. To ir iespējams salocīt kastītes formā, kas pēc izskata atgādina viedtālruni un ko var iebāzt kabatā vai atklāti demonstrēt sabiedriskā vietā.

Kad pistole ir salocīta, ar to šaut nav iespējams. Tomēr pietiek vienreiz noklikšķināt uz drošinātāja, lai tā atlocītos un būtu gatava šaušanai, teikts kompānijas «Ideal Conceal» interneta vietnē.

Foto: http://idealconceal.com/

«Viedtālruņi ir visur, tātad mūsu jaunā pistole viegli iekļausies šodienas vidē. Salocītajā stāvoklī tā būs praktiski nemanāma, jo būs paslēpta atklātā vietā,» vēstīja kompānija.

Uzņēmums informēja, ka salokāmā pistole kļūs pieejama pircējiem šā gada vidū un maksās 395 ASV dolārus. Tās autors Čelbergs paziņoja, ka jau ir saņēmis ap 2500 e-pasta vēstuļu no cilvēkiem, kas vēlas to iegādāties.

Lai gan salocītā pistole būs redzama citiem, tās nēsāšanai var būt nepieciešama slēpta šaujamieroča nēsāšanas atļauja, bet tas būs atkarīgs no štatu un vietējiem likumiem, kas ASV ir ļoti dažādi.

Uzņēmējs Čelbergs sacīja, ka viņš varētu izstrādāt šādus ieročus dažādu kalibru munīcijai. Viņš arī plāno 2018.gadā nākt klajā ar «Ideal Conceal» pusautomātisku versiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu