Tirgotāji ieviesīs iespēju pircējiem norēķināties ar skatienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bezkontakta norēķiniem kļūstot arvien populārākiem un pieprasītākiem, tirgotāji Latvijā tuvākajā nākotnē plāno ieviest iespēju pircējiem norēķināties ar skatienu, uzzinājām kādā īpaši tirgotājiem paredzētā seminārā.

Norēķināties ar skatienu varēs, pircējam, kurš vēlas veikt norēķinus par saviem pirkumiem, raidot ļoti koncentrētu skatienu uz bezkontakta norēķinu uztvērēju, kas savukārt no pircēja koncentrētā skatiena nolasīs un automātiski noskaitīs nepieciešamo summu.

Tas gan nenozīmē, ka uzreiz tikšot atceltas līdzšinējās norēķināšanās iespējas, taču, sekojot līdzi tendencēm, tirgotājiem ir jārēķinās ar investīcijām jaunu tehnoloģiju ieviešanā, kas vērstas pircēju iepirkšanās pieredzes uzlabošanas virzienā.

Par šādu ieceri sajūsmā ir vairāku bāru un kafejnīcu īpašnieki. «Mēdz teikt, ka ar skatienu var nogalināt, taču mēs būsim priecīgi, kad, ieviešot jauno norēķinu iespēju, varēsim teikt - «Hei, aizmirsi mājās maku? Nebēdā, pie mums vari maksāt ar skatienu!» Apgrozījums uzlidos debesīs,» sajūsmu neslēpj kāds bāra īpašnieks.

Tiesa, informācija par jauno sistēmu patlaban netiek oficiāli publiskota, jo tirgotājiem ir bažas par krāpniekiem, kas, apmeklējuši koncentrētā skatiena kursus, varētu piekrāpt viedo bezkontakta norēķinu ierīci, raidot tajā visai koncentrētus signālus. Tāpēc pagaidām vēl tiek veikti izpētes darbi, lai nākotnē ne tikai novērstu, bet pat nepieļautu krāpšanās iespēju.

Kamēr tirgotāji vēl tikai spriež un strādā ar IT ekspertiem, savu atbalstu šādai iecerei paudušas vairākas uzņēmēju asociācijas, nevalstiskās organizācijas, kā arī banku sektors.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu