Ķīnas apbedīšanas birojā sakopj nelaiķus, izmantojot 3D printeri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apbedīšanas birojs Ķīnas lielākajā pilsētā Šanhajā ir pievērsies jaunākajām tehnoloģijām, nelaiķu sakopšanai izmantojot trīsdimensiju (3D) printeri , vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.

Šanhajas bēru nams «Lunhua» ir pirmais Ķīnā, kas sācis izmantot 3D printera sniegtās iespējas, lai restaurētu līķus, kas ir sakropļoti satiksmes negadījumos, dabas katastrofās vai ugunsgrēkos. Pēc šādas restaurācijas nelaiķi izskatās jauneklīgāki un pievilcīgāki, informēja bēru nams.

«Radiniekiem ir grūti redzēt savu mīļoto nepilnīgas sejas vai ķermeņus, kad viņi apmeklē bēru ceremonijas, un ne vienmēr pietiek ar grimu, lai to labotu,» sacīja Šanhajas Bēru un apbedīšanas pakalpojumu centra ierēdnis laikrakstam «Shanghai Daily».

Ar 3D printera tehnoloģiju ir iespējams atjaunot sakropļotus ķermeņus un sejas ar 95% precizitāti. Šī tehnoloģija tika izmantota, atjaunojot sejas ugunsdzēsējiem, kas pērn gāja bojā sprādzienā Tjaņdziņas pilsētā.

3D printēšanas procedūra līķa sagatavošanā bērēm tomēr ir dārga. Šis pakalpojums reizēm izmaksā no 4000 līdz 5000 juaņām (541 līdz 677 eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu