Igaunijas uzņēmums izstrādā traktoru bez vadītāja

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Igaunijas uzņēmums «Trackdrone» izstrādā traktoru, kurš bez vadītāja automātiski varēs veikt vienkāršākus dārzkopības un uzturēšanas darbus, kā arī ziemā tīrīt sniegu.

«Plānots, ka iesākumā traktoru kontrolēs ar mobilās ierīces starpniecību, izmantojot attēlus no salona kameras,» pastāstīja viens no kompānijas dibinātājiem Kaspars Kovs.

Viņš piebilda, ka nākotnē traktors varētu darboties neatkarīgi, izmantojot globālās pozicionēšanas datus un datus no sensoriem.

Kovs teica, ka sākotnējais mērķis ir panākt, ka traktors spēj veikt vienkāršākus dārzkopības un uzturēšanas darbus. «Kādēļ tas arī nevarētu tīrīt sniegu, kad ziemā gaisa temperatūra ir mīnus desmit grādu pēc Celsija skalas. Ar to var lietot dažādu papildaprīkojumu, piemēram, piekabi vai arklu. Darīt var daudz ko,» klāstīja «Trackdrone» līdzdibinātājs.

«Trackdrone» no Igaunijas Investīciju un tirdzniecības aģentūras ir saņēmusi ap 20 tūkstošiem eiro šāda autonomā traktora prototipa izstrādei. Kompānija cieši sadarbojas ar Igaunijas Dabaszinātņu universitāti.

Kovs norādīja, ka traktors pie klientiem nonāks, vēlākais, nākamā gada sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu