Apple pērnā gada otrajā pusē saņēmusi 30 000 prasību uzlauzt iPhone

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju kompānija «Apple» pērnā gada otrajā pusē no tiesībsargājošajām iestādēm visā pasaulē saņēma vairāk nekā 30 000 prasību piekļūt informācijai tās ierīcēs, norādīts pirmdien publiskotajā «Apple» caurskatāmības ziņojumā.

Kompānija paziņoja, ka ASV varasiestādes 2015.gada jūlijā-decembrī 4000 reižu lūgušas kompānijas palīdzību, un tā 80% gadījumu to arī sniegusi.

Kompānija kopumā norādītajā laika posmā no tiesībsargājošajām iestādēm visā pasaulē saņēma 30 687 prasības par piekļuvi informācijai 167 000 ierīču.

Savukārt pērnā gada pirmajā pusgadā «Apple» saņēma 26 000 prasību piekļūt datiem vairāk nekā 360 000 ierīču.

«Apple» sniegusi vismaz daļēju piekļuvi informācijai 63% gadījumu Āzijas-Klusā okeāna reģionā, 52% gadījumu reģionā, kurā ietilpst Eiropa, Tuvie Austrumi, Indija un Āfrika, kā arī 80% gadījumu Latīņamerikā un Ziemeļamerikā.

«Kad mēs saņemam tiesībsargājošo iestāžu prasību piekļūt klientu personīgajai informācijai, mēs informējam klientu, ka ir saņemts lūgums par viņu personīgo informāciju, ja vien mums skaidri tas nav aizliegts,» skaidroja kompānija.

«Apple» piebilda, ka tā izdara izņēmumus «ārkārtējās situācijās, kad mēs uzskatām, ka informācijas atklāšana var nopietni apdraudēt bērnu vai kādu citu personu».

«Apple» uzsvēra, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir jāsaņem «pārmeklēšanas orderi» un «mūsu juridiskā komanda rūpīgi izskata» tos visus.

«Mēs izpildām informācijas prasības tikai tad, kad esam pārliecināti, ka prasība ir likumīga un atbilstoša, un tad mēs sniedzam iespējami ierobežotāko informācijas klāstu,» paziņoja kompānija.

Ziņojumā redzams, ka «Apple» visvairāk - 19 322 - prasības saņēma no reģiona, kurā ir Eiropa, Tuvie Austrumi, Āfrika un Indija. 11 000 prasību tika saņemti no Vācijas.

No Āzijas un Klusā okeāna reģiona tika saņemtas 7300 prasības, tajā skaitā 3000 no Austrālijas. 1900 prasības tika saņemtas no Singapūras, bet 1000 - no Ķīnas.

«Apple» nonāca pretrunīgā situācijā pēc tam, kad atteicās palīdzēt ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) uzlauzt viedtālruni «iPhone», kas piederēja vienam no terorakta sarīkotājiem Kalifornijas štata Sanbernardīno pilsētā Sajedam Farūkam.

ASV valdība vēlāk atsauca savu prasību, tomēr citus līdzīgus gadījumus vēl ir jāizskata tiesās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu