Tilde latvisko Mac datorus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tilde laidusi klajā savu jaunāko programmu – Tildes Birojs Mac, kas īpaši radīta Apple datoru lietotājiem. Jaunā programma sniedz visplašāko latviešu valodas atbalstu operētājsistēmā OS X. Apple datoru lietotājiem tā arī atver bagātīgus Latvijas uzziņas resursus un plašu latviešu literatūras krātuvi.

«Tildes Biroju Mac datoriem veidojām ar milzīgu entuziasmu un aizrautību. Kaut arī vienkāršāk būtu bijis adaptēt PC versiju, mēs izvēlējāmies radīt jaunas paaudzes risinājumu,» par Apple tehnoloģiju, OS X dizaina principu un jaunāko mākoņtehnoloģiju apvienošanu stāsta Tildes valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs.

Tagad ikvienam Mac lietotājam ir pieejama latviešu valodas pareizrakstības un gramatikas pārbaude, tulkošanas un uzziņas iespējas, pirmais runas atpazinējs latviešu valodā un citas iespējas.

«Īpašu uzmanību pievērsām programmas dizainam un lietošanas ērtumam. Programmas vizuālais tēls ir dizaineru un Apple entuziastu radoša kopdarba rezultāts,» uzsver Tildes Biroja Mac izstrādes grupas vadītāja Diāna Čunčule.

Letonika.lv vadītāja Anita Vasiļjeva tikmēr norāda, ka «Tildes Birojs Mac ietver digitālo grāmatu lasīšanas programmu un nodrošina piekļuvi plašai latviešu grāmatu bibliotēkai portālā letonika.lv.

«Biznesā saņemt e-pasta vēstuli vai piedāvājumu ar gramatikas kļūdām ir vairāk nekā slikts tonis,» norāda informācijas tehnoloģiju eksperts Reinis Zitmanis un piebilst, ka «arī radošajiem prātiem, kas ikdienā izmanto Mac datorus, lai strādātu ar dizaina materiāliem, tekstiem presei, blogiem vai portāliem, lieti noder automātisks un inteliģents risinājums, kas ne tikai novērš elementāras gramatikas kļūdas, bet arī ļauj veidot teikumus pareizi un viegli uztverami».

Jaunā Tildes Biroja iespējas ikviens Mac un PC datora lietotājs var izmēģināt bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu