Apple Ķīnā zaudē tiesas prāvā par iPhone zīmolu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas tiesa pieņēmusi ASV informācijas tehnoloģiju gigantam «Apple Inc.» nelabvēlīgumu lēmumu lietā, kas tika uzsākta pret nelielu «iphone» zīmola ādas izstrādājumu ražošanas uzņēmumu, vēsta valsts mediji.

Ražotājs «Xintong Tiandi» šo vārdu kā preču zīmi izmantošanai uz ādas izstrādājumiem reģistrēja 2007.gada un kopš tā laika uzņēmums ražojis makus, rokas somas un telefonu vāciņus ar «iphone» uzrakstu.

Savukārt «Apple» gadiem izmantojis «i» priedēkli un marketingam tērējis vērienīgas naudas summas visā pasaulē. Pirmais viedtelefona «iPhone» modelis tika izlaists 2007.gadā, taču tālrunis oficiālā tirdzniecībā Ķīnā nonāca vien 2009.gadā.

«Apple» pret «Xintong Tiandi» 2012.gadā vērsās Ķīnas preču zīmju komisijā un pēc tam arī tiesā, zaudējot sākotnējo prāvu 2013.gadā.

Pekinas pašvaldības augstākā tiesa apelācijas lietā nolēma, ka «Apple» nav spējis pierādīt, ka «iPhone» zīmols bijis zināms sabiedrībai un atpazīstams Ķīnā pirms «Xintong Tiandi» to reģistrēja kā preču zīmi, trešdien vēsta laikraksts «People's Daily».

Tādējādi «Xintong Tiandi» nav pārkāpis valsts preču zīmju likumu, skaidro tiesa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu