Ar saules enerģiju darbināmā lidmašīna «Solar Impulse 2» sasniegusi ASV Ohaio štatu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar saules enerģiju darbināmā lidmašīna «Solar Impulse 2» savā lidojumā apkārt pasaulei paveikusi divpadsmito posmu, 16 stundās 34 minūtēs nolidojot no Talsas ASV Oklahomas štatā līdz Deitonai Ohaio štatā.

Šajā reizē lidmašīnu vadīja šveiciešu pilots, uzņēmējs Andrē Boršbergs.

«Solar Impulse 2» lidojums apkārt pasaulei, kura mērķis ir pievērst uzmanību zaļās enerģijas izmantošanas iespējām, sākās pērn martā Abū Dabī. Katrā ceļojuma posmā lidmašīnu pamīšus vada vai nu Boršbergs vai viņa partneris Bertrāns Pikārs.

Vispirms viņu ceļš veda pāri Indijai, Mjanmai un Ķīnai uz Japānu, bet no turienes - uz Havaju salām Klusajā okeānā, kur «Solar Impulse 2» nolaidās jau pagājušā gada jūlijā, taču šajā posmā lidaparāta bateriju sistēma stipri cieta no pārkaršanas un ceļojums varēja atsākties tikai šogad.

Aprīlī Pikāra vadītā lidmašīna nepilnās trijās diennaktīs veica riskantāko posmu savā pasaules aplidojumā - 4500 kilometrus garu ceļu no Havaju salām pāri Klusajam okeānam līdz Kalifornijai.

Pirms došanās pāri Atlantijas okeānam lidmašīnai jāveic vēl viens lidojums pāri ASV teritorijai, no Deitonas dodoties uz Ņujorku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu