Nedēļas nogalē notiks Latvijas Robotikas čempionāts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 28.maijā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē notiks Latvijas Robotikas čempionāts, kurā piedalīsies robotu būves entuziasti un robotikas interesenti no visas Baltijas, lai septiņās disciplīnās sacenstos ar pašu konstruētajiem robotiem.

Kā informēja RTU Komunikācijas nodaļā, pasākums notiks no plkst.10 Rīgā, Āzenes ielā 12.

«Latvijas Robotikas čempionāts ar dažādiem nosaukumiem tiek rīkots jau kopš 2007.gada. Tā mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, kas ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē,» norāda viens no čempionāta organizatoriem, RTU Dizaina fabrikas vecākais eksperts Gundars Miezītis.

Čempionātā sacentīsies un cīnīsies dažāda veida roboti - «Linefollower» jeb līnijsekotāju roboti, kuru uzdevums ir pēc iespējas ātrāk un precīzāk izbraukt trasi, kas ir veidota kā melna līnija uz balta laukuma, «Mini Sumo» - mazākie, bet ne vārgākie sumo roboti, «Lego Sumo», kas spēj pārsteigt ar universālo pielietojumu, «iRobot Sumo» jeb radoši pārveidoti putekļsūcēju roboti, kas cīnās ringā, kā arī «Mega Sumo», kurai raksturīgs agresīvs cīņas stils.

«Freestyle» kategorijā jebkuram dalībniekam būs iespēja demonstrēt savus robotikas sasniegumus plašam skatītāju lokam, savukārt «Folkrace» roboti sacentīsies šķēršļu trasē, ko spējīgi izbraukt ir tikai izveicīgākie un attapīgākie roboti.

Pasākumu organizē RTU Robotikas klubs, RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultāte sadarbībā ar Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociāciju.

Latvijas robotikas entuziasti var lepoties ar augstiem sasniegumiem starptautiskā līmenī, piedaloties un gūstot uzvaras tādās prestižās robotikas sacensībās kā «Robotex» Igaunijā, «RobotChallenge» Austrijā, «RoboGames» ASV un «International Robot Sumo Tournament» Japānā, apliecinot konkurētspēju robotikas jomā pasaules līmenī, norāda RTU pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu