ASV kodolieroču spēki joprojām izmanto disketes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV kodolieroču spēki joprojām izmanto 70.gados izstrādātās disketes, lai koordinētu dažas kodolarsenāla funkcijas, liecina trešdien izplatīts uzraudzības iestādes ziņojums.

Valdības kontroles biroja ziņojumā norādīts uz virkni novecojušu «mantotu sistēmu», kas joprojām tiek izmantotas ASV valdībā, lai arī tās steidzami nepieciešams atjaunināt.

Pentagona vadības un kontroles sistēmas, kas «koordinē ASV kodolieroču spēku operatīvās funkcijas, tādas kā starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kodolbumbvedējus un degvielas uzpildes lidmašīnas», darbojas uz datora «IBM Series/1» un izmanto astoņu collu disketes.

Šāda tipa dators tika izlaists 1976.gadā, kad Baltā nama saimnieks bija Džeralds Fords.

«Šī sistēma joprojām tiek izmantota, jo, īsumā, tā strādā,» sacīja Pentagona preses pārstāve Valērija Hendersone. «Tomēr, lai risinātu bažas par morālu novecošanu, diskešu lasītāji tika nomainīti ar drošām digitālajām ierīcēm 2017.gada beigās.»

Kā teikts kontroles biroja ziņojumā, Pentagons plāno pilnībā nomainīt sistēmu 2020.gada beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu