Dzīvnieki labprātāk klausās Beyonce nekā Bēthovenu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Ja dzīvniekiem tiktu dota iespēja izvēlēties mūziku, kāda tā būtu – nomierinošs klasiskais koncerts vai dinamiski, populārās mūzikas hiti?

Sadarbojoties ar dzīvnieku uztveres eksperti un dzīvnieku uzvedības pētījumu asociācijas (ASAB1) biedri Dr. Annu Vilkinsoni (Anna Wilkinson), kā arī audio vizuālo inovāciju uzņēmumu «Unit 9», Sony veica pētījumu, noskaidrojot mājdzīvniekiem tīkamākās mūzikas skaņas.

Ieceres realizēšanai tika izmantotas divas Sony audio sistēmas, kuru skaņas tika vizualizētas atbilstoši dzīvnieku reakcijai, tās salīdzinot. Mūzika tika atskaņota no abiem skaļruņiem, katrā pa vienai dziesmai. Dziesmu pāru un skaļruņu kombināciju izvēle bija nejauša, lai nodrošinātu objektīvu rezultātu. Tika iekļautas 5 klasiskās mūzikas skaņdarbi, kurus radījuši tādi komponisti kā Mocarts un Bēthovens, kā arī 5 mūsdienu populārās dziesmas, piemēram, no tādiem izpildītājiem kā Martin Garrixx un Beyonce.

Mājdzīvnieki labprātāk klausās Beyonce, nevis Bēthovenu

Pētījumā konstatēts, ka lielāku patiku iemanto populārie hiti – 62% suņu priekšroku deva mūsdienu mūzikai un tikai 38% klasiskajai mūzikai. Piedāvājot 10 dažādus skaņdarbus divos mūzikas žanros, suņi lielākoties izvēlējās mūsdienu hitus, pavadot ievērojami ilgāku laiku ap skaļruņiem, kas atskaņo dinamiskākas, ritmiskākās melodijas, nevis klasisko mūziku.

Video attēlo kaķu, suņu un trušu reakciju uz atskaņoto mūziku izteiktā palēninājumā (1000 FPS).

1ASAB ir Eiropas dzīvnieku uzvedības sabiedrība, kas nodarbojas ar dzīvnieku uzvedības pētīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu