Aicina ziņot par pretlikumīgu elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina iedzīvotājus sniegt informāciju par vairākiem komersantiem, kuri, iespējams, nodrošina elektronisko sakaru pakalpojumus vai elektronisko sakaru tīklus bez reģistrācijas paziņojuma nosūtīšanas SPRK. Šāda komersantu rīcība ir pretstatā Elektronisko sakaru likumā noteiktajai kārtībai, TVNET informēja SPRK Sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Bethere.

SPRK rīcībā ir informācija, ka vairāki komersanti, iespējams, sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus vai nodrošina elektronisko sakaru tīklus bez reģistrācijas paziņojuma nosūtīšanas SPRK. Līdz ar to SPRK aicina iedzīvotājus informēt, vai minētie komersanti sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus vai nodrošina elektronisko sakaru tīklus:

SIA «Connect Pronet»

SIA «INET-PRONET»

SIA «IP PRONET»

SIA «I-Pronet»

SIA «LV Pronet»

SIA «Network Pronet»

SIA «Pro-net»

SIA «Pronet Baltic»

SIA «Pronet Data»

SIA «Pronet Voice»

SIA «Pronet Com»

SIA «Pronets IT»

SIA «Pronets Telekomunikācijas»

SIA «Pronets.lv»

SIA «Web Pronet»

SIA «Pronet»

SIA «NEOLINE DATA»

SIA «Neoline IT»

SIA «Optiline Baltic»

SIA «Optiline Internets»

SIA «Optiline IT»

SIA «Optiline Voice»

SIA «PROLAIN INTERNET»

SIA «Prolain IT»

SIA «ERIA Baltic»

Saskaņā ar likumu un regulējamo nozaru speciālajiem normatīvajiem aktiem, SPRK uzrauga, lai sabiedrisko pakalpojumu sniegšanā regulējamās nozares ievērotu likumā noteiktās prasības, kā arī aizstāv lietotāju intereses un veicina sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju attīstību. Lai to nodrošinātu, Regulators aicina iedzīvotājus sadarboties, lai elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēji un elektronisko sakaru tīklu nodrošinātāji tiktu reģistrēti Elektronisko sakaru komersantu sarakstā.

Elektronisko sakaru komersantam ir tiesības uzsākt elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu vai elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanu, ja tas saskaņā ar Elektronisko sakaru likumu un SPRK noteikumiem ir nosūtījis SPRK komersanta reģistrācijas paziņojumu.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 158.4 pantu, par elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanu vai elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu, pasta pakalpojumu sniegšanu, nenosūtot reģistrācijas paziņojumu, SPRK izsaka brīdinājumu, vai uzliek naudas sodu - fiziskajām personām tas ir 70-700 eiro, amatpersonām - 140-700 eiro, savukārt juridiskajām personām - 280-14 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu