Ziņapmaiņas aplikācija «Line» debitēs Tokijas un Ņujorkas akciju biržās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Japānas mobilās ziņapmaiņas aplikācijas operators «Line» piektdien paziņoja, ka nākamajā mēnesī debitēs Tokijas un Ņujorkas akciju biržās, tādējādi cenšoties paplašināt savu popularitāti ārpus Āzijas.

Uzņēmums jau ieguvis regulatoru apstiprinājumu akciju pārdošanai, kas, visticamāk, būs viens no šogad lielākajiem akciju sākotnējiem publiskajiem piedāvājumiem (IPO).

Akciju kotēšana abās biržās kompānijai varētu nodrošināt līdz pat 113 miljardiem jenu (936 miljoniem eiro), tostarp paredzot iespēju pārdot vairāk akcijas, ja būs spēcīgs pieprasījums.

Šī akciju kotēšana «Line» novērtētu aptuveni 5,5 miljardu dolāru (4,8 miljardu eiro) apmērā, un «Bloomberg» vēsta, ka šis būs šogad lielākais tehnoloģiju kompānijas akciju piedāvājums pasaulē.

«Line», kas pieder Dienvidkorejas interneta uzņēmumam «Naver Corp.», akcijas Ņujorkas biržā paredzējis kotēt 14.jūlijā, bet Tokijas tirgū - 15.jūlijā.

Japānas biržā tiks piedāvāti 13 miljoni jaunu akciju, bet Ņujorkā - 22 miljoni akciju.

Āzijā iecienītā «Line» aplikācija ļauj lietotājiem veikt bezmaksas zvanus, sūtīt ziņojumus, fotogrāfijas vai īsus video, kā arī piedāvā vairākus citus maksas pakalpojumus.

Aplikācija apgalvo, ka tās ikmēneša aktīvo lietotāju skaits pārsniedz 200 miljonus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu