Pašmāju IT uzņēmums iekaro banku un apdrošināšanas sektoru Lielbritānijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Knowledgeprice.com, kurš nodarbojas ar ārpakalpojumu sniegšanu ārzemju finanšu un apdrošināšanas kompānijām, guvis panākumus banku sektorā Lielbritānijā, ar saviem pakalpojumiem mākoņrisinājumu jomā palīdzot tā saucamajai challenger jeb jaunā modeļa bankai «OakNorth Bank» kļūt par pirmo Apvienotajā Karalistē, kura izmanto «mākoni» tās pamatsistēmām.

Par challenger bankām Lielbritānijā sauc salīdzinoši nelielas bankas, kas izveidotas ar nolūku palielināt konkurenci starp valsts lielākajām bankām. OakNorth ir Lielbritānijas banka, kas pieņem depozītus un izsniedz kredītus saviem klientiem - vidējiem un maziem uzņēmumiem.

Lielbritānijas finanšu uzraudzītājs un regulētājs - Finanšu pakalpojumu pārvalde (Financial Conduct Authority (FCA)) tikai pavisam nesen atļāva finanšu pakalpojumu pārdošanas sistēmas un personu datus glābāt «mākonī», un vieni no pirmajiem, kas vēlējās šo jauno iespēju izmēģināt, bija OakNorth banka.

Knowledgeprice.com ir izstrādājis platformu «Athena», kas to ļauj izdarīt droši un ātri, un tā kā kompānijai ir pieredze darbā ar bankām un finanšu kompānijām, izstrādājot dažādus mākoņrisinājumus, OakNorth griezās tieši pie latviešu uzņēmuma, un ar «Athena» palīdzību ir izvietojis «mākonī» OakNorth sistēmu. Tas, ko Latvijas uzņēmums bankai palīdzēja izdarīt, ir OakNorth sistēmu integrēt ar ārējām sistēmām, kas glābā datus saistītus ar kredītreitingiem, bankas kontiem, adresēm utt.

OakNorth Bank izpilddirektors Riši Kosla (Rishi Khosla) izteicies, ka šis notikums ir nozīmīgs pagrieziena punkts gan pašai bankai, gan banku sektoram Lielbritānijā kopumā: «Šis sasniegums ļaus mums ne tikai turpināt palielināt biznesu droši un efektīvi, bet tas ir arī pierādījums regulatora gatavībai ko tādu īstenot, turklāt tas pavērs jaunas iespējas citām finanšu institūcijām sekot mūsu piemēram.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu