Microsoft paziņo par plāniem iegādāties LinkedIn

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Microsoft» pirmdien paziņoja, ka tas parakstījis vienošanos, lai iegādātos korporatīvo kontaktu sociālo tīklu «LinkedIn».

Paredzamā darījuma summa veidos 26,2 miljardus dolāru (23,2 miljardus eiro).

««LinkedIn» komanda izveidojusi satriecošu biznesu, kas koncentrējas uz pasaules profesionāļu savienošanu,» norāda «Microsoft» vadītājs Satja Nadella.

Abu uzņēmumu publiskotajā paziņojumā teikts, ka «LinkedIn» saglabās savu atšķirīgo zīmolu, kultūru un neatkarību, bet Džefs Veiners saglabās savu kompānijas vadītāja amatu.

Abi uzņēmumi vēsta, ka ir panākta galīga vienošanās, kas tiks noslēgta šā gada laikā ar «LinkedIn» priekšsēdētāja un kontrolējošā akcionāra Reida Hofmana atbalstu.

Par šo darījumu paziņots laikā, kad «Microsoft» pārkoncentrē savu darbību no absolūta programmatūras izstrādātāja, bet «LinkedIn» lūkojas pēc iespējām savas izaugsmes veicināšanai.

«LinkedIn» lietotāju skaits visā pasaulē sasniedzis aptuveni 433 miljonus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu