iPhone 6 dizains esot plaģiāts, tāpēc to aizliedz tirgot Pekinā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pekinas Intelektuālā īpašuma pārvalde ir devusi rīkojumu šajā Ķīnas metropolē pārtraukt iepriekšējās paaudzes Apple iPhone tirdzniecību.

To Pekinas varasiestādes pamato ar to, ka iPhone 6 un 6 Plus dizains esot nelietīgi nokopēts no kompānijas Baili ražotā viedtelefona 100C.

Par to vēsta Engadget.com, norādot, ka Ķīnas viedtelefonu tirgū acīmredzot pienākuši tik grūti laiki, ka citu rīku sevis pasargāšanai no konkurences nav.

Tai pašā laikā Pekinas Intelektuālā īpašuma pārvaldes speciālisti ir pārliecināti, ka vizuālās atšķirības starp iPhone un Baili viedtelefoniem ir ļoti niecīgas un parastais patērētājs tās pat var nepamanīt.

Pēc dizaina plaģiāta konstatēšanas Pekinas varasiestādes nolēma aizliegt konkrētās Apple produkcijas tirdzniecību Pekinā. Tiesa gan, iPhone 6 un 6 Plus joprojām ir pieejami un būs nopērkami vismaz līdz brīdim, kad būs zināms tiesnešu lēmums saistībā ar Apple apelāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu