Apple patentē tehnoloģiju, kas neļaus filmēt koncertus ar viedtālruņiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

ASV tehnoloģiju kompānija «Apple» patentējusi jaunu tehnoloģiju, kas neļaus «iPhone» viedtālruņu lietotājiem filmēt koncertus un citus pasākumus, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Patenta pieteikumā teikts, ka pasākumos uz skatuves varētu izvietot infrasarkano staru raidītājus. Saskaroties ar tiem, tālrunī tiktu bloķēta fotografēšanas vai filmēšanas funkcija.

Pieteikumā, kuru apstiprinājis ASV Patentu un preču zīmju birojs, iekļauta ilustrācija ar grupu uz skatuves. Tas liek domāt, ka «Apple» mērķis ir jauninājumu pielietot tādos publiskos pasākumos kā koncerti un kino seansi.

Vairāki mūziķi koncertos lūguši fanus nefilmēt, jo tas traucē citiem apmeklētājiem. Filmēšanu koncertos neatbalsta arī tie mūziķi, kuri faniem spēlē vēl neiznākušas dziesmas un nevēlas riskēt ar to, ka koncerta ieraksts tiks publicēts internetā pirms dziesmas oficiālā iznākšanas datuma.

Nelāgo paradumu filmēt uzstāšanās nopēluši britu rokmūziķi Ians Brauns un Džārviss Kokers, taču tas nav raksturīgs populārajai mūzikai vien. Poļu pianists Kristiāns Zimermans nesen dusmās pameta mūzikas festivāla skatuvi, jo viens no klausītājiem viņu filmēja ar savu viedtālruni. «»YouTube» lielā mērā ir sagrāvis mūziku,» viņš teica, atgriežoties uz skatuves.

Amerikāņu rokgrupa «Yeah Yeah Yeahs» 2013.gadā uz koncerta norises vietas durvīm izlīmēja lūgumus no «cilvēka aiz tevis, [grupas dalībniekiem] Nika, Kārenas un Braiena» nefilmēt uzstāšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu