Darba devēji iesaka studēt RTU; ieteiktākā profesija - IT jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Darba devēji topošajiem studentiem iesaka studēt Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), bet kā ieteiktāko min informāciju tehnoloģiju (IT) jomu, secināts piektajā Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un portāla «Prakse.lv» darba devēju aptaujā.

Studēt RTU iesaka 854 aptaujātie darba devēji. Šai augstskolai ar 636 balsīm seko Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar 278 balsīm, biznesa augstskola «Turība» ar 266 balsīm, bet 223 darba devēji iesaka studēt Banku augstskolā.

Starp darba devēju ieteiktākajām profesionālajām izglītības iestādēm un koledžām pirmo vietu ar 93 balsīm ieņem Rīgas Tehniskā koledža, otro vietu ar 83 balsīm ieņem Rīgas Valsts tehnikums, kam ar 40 balsīm seko Rīgas Centrālā koledža, ar 37 balsīm Rīgas Juridiskā koledža, ar 36 balsīm Alberta koledža, ar 34 balsīm Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, kā arī Rīgas Amatniecības vidusskola ar 32 balsīm.

Šogad darba devēju ieteiktākās studiju programmas ir informācijas tehnoloģijas, datorsistēmas un datorzinātnes, finanses, būvniecība, tūrisms, tiesību zinātne, uzņēmējdarbības vadīšana, komunikācijas zinātne, loģistika, kā arī enerģētika un elektronika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu