BlackBerry atvadās no sava klasiskā viedtālruņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir noticis tas, kam vajadzēja notikt jau pirms kāda laika, - BlackBerry ir pārtraucis sava modeļa Classic ražošanu. Par to ar ierakstu kompānijas blogā pavēstījis BlackBerry vadītājs Ralfs Pini.

Pēc Pini teiktā, kompānija ir nolēmusi pārtraukt tikai klasiskā viedtālruņa ražošanu; citus viedtālruņus ar jaunākās paaudzes komponentēm kompānija izlaist turpinās.

«Tas bija īsts darba zirgs. Tomēr Classic jau sen ir pārsniedzis vidējo mūsdienu viedtelefona mūža ilgumu. Esam gatavi pārmaiņām, lai varētu piedāvāt ko labāku - viedtālruņus, kuros iemiesotas mūsu zināšanas drošības jomā un augsti funkcionālu telefonu ražošanā,» - tā Pini.

Tie, kuri joprojām vēlas iegādāties BlackBerry Classic, to var izdarīt kompānijas interneta vietnē, kamēr viedierīces vēl ir noliktavā. Esošie Classic modeļa lietotāji savukārt var nesatraukties, jo kompānija sola programmatūras atjauninājumus izlaist arī turpmāk, vēsta PCmag.com.

Gadiem ilgi BlackBerry centās panākt Apple un Google mobilo operētājsistēmu tirgū. Lai arī savulaik BlackBerry bija dominējošais spēks viedtālruņu tirgū, kompānija nepaguva ielēkt skārienekrānu laivā, kas pie patērētājiem izbrauca līdz ar oriģinālā iPhone iznākšanu 2007.gadā. Kad kompānija beidzot izlaida viedtālruni ar skārienekrānu, BlackBerry Storm, patērētājos tas sajūsmu neizraisīja.

BlackBerry arīdzan nepaspēja laikus izlaist planšeti PlayBook, un arī operētājsistēmu BlackBerry 10 tā izlaida ar novēlošanos. Cerot, ka iegūs stingrāku pamatu zem kājām, uzņēmums vēlāk sāka ražot modernizētu BlackBerry Classic viedtālruni un kvadrāta formas BlackBerry Passport (2014.gadā). Tikai tad kompānija saprata, ka ierīces ar BlackBerry operētājsistēmu patērētājiem nav interesantas, tāpēc radīja Android platformas modeli Priv.

Turpmākajā darbībā BlackBerry ar Ralfu Pini priekšgalā plāno uzturēt lielāku dažādību gan operētājsistēmu, gan ierīču ziņā, neaizmirstot arī par savu drošības programmatūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu