Igaunijas valdība apstiprina valsts dalību Eiropas Kiberdrošības organizācijā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas valdība ceturtdien pilnvaroja aizsardzības ministru parakstīt dokumentus par Igaunijas iestāšanos Eiropas Kiberdrošības organizācijā (ECSO).

ECSO pārstāv sektora uzņēmumus, un tai ir līgums par sadarbību ar Eiropas Komisiju (EK) par kiberdrošības publisko un privāto partnerību, kas balstīta uz līgumu. Organizācija apvieno dažādus sektora pārstāvjus, tostarp lielos, mazos un vidējos uzņēmumus, jaunuzņēmumus (start-up), izpētes centrus, augstskolas, klasterus un asociācijas, vietējās, reģionālās un valsts līmeņa pārvaldes no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas, kā arī programmas «Horizon 2020» asociētās valstis.

Izpētes un inovāciju programmā «Horizon 2020» ES sniegs ECSO izpētes finansējumu 450 miljonu eiro apmērā. Apmaiņā pret to atsevišķas dalībvalstis kopīgi investēs 1,3 miljonus eiro inovatīvu un uzticamu kiberdrošības risinājumu, produktu un pakalpojumu izstrādē.

Igaunijas partnerību ar ECSO aktīvi gatavoja Aizsardzības ministrija un Valsts informācijas sistēmu pārvalde. Dalība ECSO ļaus Igaunijai attīstīt tādas jomas kā datu integrācija, kiberaizsardzības mācību poligoni, digitālā autentifikācija, informēšana par kiberaizsardzību un izglītības attīstīšana.

Ikgadējā dalības maksa organizācijā, kas nepārsniedz 2500 eiro, tiks segta no Aizsardzības ministrijas budžeta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu