«Pokemon Go» spēlētāji Bosnijā tiek aicināti izvairīties no mīnu laukiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Bosnijas nevalstiskā organizācija «Posavina bez mina» otrdien aicinājusi mobilās spēles «Pokemon Go» lietotājus izvairīties no teritorijām, kuras vēl nav pilnībā atmīnētas pēc Bosnijas 1992.- 1995.gada kara.

«Šodien mēs saņēmām informāciju, ka, meklējot pokemonus, daļa «Pokemon Go» aplikācijas lietotāju Bosnijā dodas uz vietām, kurās var atrasties nesprāgušas mīnas,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja organizācija, aicinot cilvēkus saudzēt sevi un ievērot brīdinājumu zīmes par bīstamiem mīnu laukiem.

Jaunā mobilo telefonu aplikācija strauji iemanto popularitāti visā pasaulē un ASV jau kļuvusi tikpat populāra kā tviteris un populārāka par iepazīšanās aplikāciju «Tinder».

«Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija no populārās videospēles sērijas, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Taču par «Pokemon Go» atsauksmes kopš tā iznākšanas nav tikai pozitīvas. To kritizē par aplikācijas ieprogrammētās atrašanās vietas noteikšanas iespēju. Policija vairākās valstīs brīdinājusi par spēlētāju drošību un lūgusi, lai aplikācijas lietotāji apzinās savu apkārtni.

Bosnijā aptuveni 2,3% teritorijas joprojām ir mīnēta un aptuveni 550 000 cilvēku jeb 15% iedzīvotāju dzīvo tuvu zonām, kas nesprāgušu mīnu un citu spridzekļu dēļ uzskatāmas par bīstamām.

Kopš kara beigām Bosnijā sprādzienos dzīvību zaudējuši aptuveni 600 cilvēku un vairāk nekā 1100 tikuši ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu