Rīgā notiks globāls tehnoloģiju, dzīvesstila un start-up festivāls «Digital Freedom Festival»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada 28. un 29. novembrī Rīgā notiks globāls tehnoloģiju, dzīvesstila un start-up festivāls Digital Freedom Festival (DFF), kurā pulcēsies vairāk nekā 1000 tehnoloģiju un start-up uzņēmēji, eksperti, politikas veidotāji, investori un iedvesmojoši runātāji no visas pasaules.

Festivāla centrālā tēma būs digitālā revolūcija, tās ietekme uz biznesu, politiku un dzīvesstilu. Divu dienu garumā dalībnieki meklēs atbildes, kā sabiedrība, politikas veidotāji un uzņēmēji var labāk sadarboties un izmantot tehnoloģiju radītās priekšrocības. Start-up uzņēmēji varēs piedalīties izglītojošās meistarklasēs, start-up ideju (pitching) konkursā un prezentēt savus radītos produktus Expo, lai piesaistītu potenciālo klientu, investoru, darbinieku un starptautisko mediju uzmanību. Savukārt investori aicināti tikties ar daudzsološākajiem start-up un tehnoloģiju uzņēmumiem no Baltijas valstu reģiona, kā arī no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas.

Digital Freedom Festival līdzdibinātājs Uldis Leiterts: «Mūsu vīzija ir attīstīt DFF kā «tehnoloģiju Davosu», kur meklējam risinājumus pasaules līmeņa problēmām. Vēlamies ne tikai runāt par to, kā uzbūvēt miljardiem dolāru vērtu start-up, bet domāt plašāk. Kāda ir valstu nākotne digitālajā pasaulē? Kā mākslīgā intelekta attīstība mainīs mūsu ikdienas dzīvi? Kā likumdevējiem reaģēt uz digitālās pasaules izaicinājumiem? Mūsu plānos ir mērķtiecīgi attīstīt DFF, lai jau Latvijas simtgadē - 2018. gadā - Rīga būtu viena no ietekmīgākajām pasaules tehnoloģiju un start-up tikšanās vietām.»

Starptautiska organizatoru komanda ar plašu pieredzi

Konferenci Digital Freedom Festival organizē pieredzējusi komanda: Latvijas start-up veiksmes stāsta Infogr.am dibinātājs Uldis Leiterts, starptautiskās komunikācijas profesionāle Dagnija Lejiņa un pieredzējušais mediju eksperts Juris Šleiers. Komanda kopā ar domubiedriem pagājušajā gadā organizēja Latvijā līdz šim lielāko start-up konferenci Silicon Valley Comes to the Baltics 2015, kā arī politikas veidotāju diskusiju Riga Venture Summit. Konferenci un ar to saistītos pasākumus kopumā apmeklēja 650 dalībnieku no 20 pasaules valstīm, to vidū starptautiski investori ar kopējo investīciju portfeli 500 miljonu dolāru apmērā.

Digital Freedom Festival vadītāja Dagnija Lejiņa: «Digital Freedom Festival ir loģisks izaugsmes solis. Mēs zinām, ka Rīgai ir kapacitāte kļūt par globālu satikšanās vietu iedvesmai, zināšanām un biznesa kontaktiem - mērķtiecīgiem tehnoloģiju start-up talantiem, ambicioziem investoriem un vizionāriem, politikas veidotājiem no visas pasaules.»

Konferenci atbalsta starptautiska ekspertu komanda: globālā akseleratora 500 Startups partneris Sean Percival (ASV), kiberdrošības politikas eksperte Ieva Ilvesa (Latvija), tehnoloģiju medija Tech.eu līdzdibinātājs un redaktors Alejandro Barrera (Spānija), Eiropas vadošās tehnoloģiju konferences Pioneers.io izpilddirektors Tim Röhrich (Austrija), tehnoloģiju pasākuma Challengers vadītājs Kayvan Nikjou (Spānija), konferences TED vēstnieks Sartaj Singh Anand (Indija), tehnoloģiju konferences RiseUp Summit dibinātājs Abdelhameed Sharara (Ēģipte) un globālā Pirate Summit vadītājs Till Ohrmann.

Festivāla programma būs pieejama augusta beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu