Dienvidkorejas pretmonopolu aģentūra veic izmeklēšanu pret «Google»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas pretmonopolu aģentūra veic izmeklēšanu pret interneta pārlūka kompāniju «Google» par dominējošā stāvokļa tirgū ļaunprātīgu izmantošanu, ceturtdien vēstīja Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Yonhap».

Dienvidkorejas Godīgas tirdzniecības komisijas (GTK) izmeklēšana koncentrēta uz to, vai «Google» negodīgi spiež viedtālruņu lietotājus izmantot šīs firmas operētājsistēmu «Android», ziņoja «Yonhap».

Ziņu aģentūra piebilda, ka GTK amatpersonas pagājušonedēļ apmeklējušas šīs firmas Seulas biroju, lai veiktu «inspekciju uz vietas».

GTK atteicās apstiprināt vai noliegt šo ziņu, savukārt «Google» oficiāli pārstāvji vēl nebija pieejami komentāru iegūšanai.

Eiropas Savienība (ES) 14.jūlijā cēla jaunas pretmonopolu apsūdzības pret «Google» reklāmbiznesu, apsūdzot to konkurentu reklāmu demonstrēšanas ierobežošanā dažās vietnēs.

ES pašlaik ir ierosinājušas trīs lietas pret «Google», ieskaitot aprīlī celtas apsūdzības par mobilo tālruņu operētājsistēmu «Android».

GTK pirms pieciem gadiem cēla apsūdzības pēc Seulas interneta pārlūku operatoru sūdzībām, ka «Google» spiežot mobilo tālruņu ražotājus iepriekš ielādēt «Google» pārlūku ar «Android» darbinātos tālruņos.

Tomēr 2013.gadā GTK secināja, ka «Google» daļa vietējā interneta pārlūku tirgū ir pārāk maza, lai apdraudētu godīgu konkurenci vai ierobežotu patērētāju izvēli.

«Google» ieņem tikai 10% šajā tirgū, kurā dominē Dienvidkorejas pārlūki «Naver» un «Daum», tomēr «Android» ir daudz lielāks īpatsvars Dienvidkorejas viedtālruņu tirgū.

Ar «Android» tiek darbināti gandrīz visi viedtālruņi un planšetdatori, kurus ražo Dienvidkorejas elektronikas giganti «Samsung» un LG.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu