«Cert.lv» atklājis šifrējošā izspiedējvīrusa kontroles centru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kāda Latvijas interneta pakalpojumu sniedzēja tīklā esošajā IP adresē konstatēts «Zepto» šifrējošā izspiedējvīrusa kontroles centrs, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārskatā par nedēļas drošības incidentiem.

Kā skaidro «Cert.lv» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Svetlana Amberga, no kontrolcentra koordinēta vīrusa izsūtīšana un piegāde.

Par šo gadījumu informēta arī Valsts policija.

Vēl aizvadītajā nedēļā kādas valsts iestādes izmantotais mēstuļu filtrs no izstrādātājiem saņēmis kļūdainu jauninājumu, kā rezultātā vairākas stundas iestādes e-pasta sistēmā nebija iespējams nosūtīt «Microsoft Office Word» dokumentus. Nākamais filtru jauninājums šo kļūdu izlaboja.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu