Microsoft Windows slepenā, neredzamā podziņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Dažam labam programmētājam starp koda rindiņām tīk noslēpt nekaitīgu un tikai retajam zināmu joku. Tāds, piemēram, ir atrodams Android viedtelefonos, kur atliek vien iestatījumu izvēlnē atvērt uzziņas par ierīci un ar pirkstu ātri saspaidīt iedaļu ar norādi uz operētājsistēmas versiju.

Varētu domāt, ka tas ir kāds jaunums, tomēr izrādās, ka Microsoft programmētāji liekās rindiņas Windows operētājsistēmas kodā atstājuši jau kopš deviņdesmitajiem gadiem. Tiesa gan, tas pat īsti neizskatās tik daudz pēc joka, cik pēc vēstures liecības.

Proti, ja cita starpā Android Lollipop versijas gadījumā ir iespējams visai vienkārši tikt pie Flappy Bird atvasinājuma ar zaļo robotiņu neveiklā putna vietā, tad Microsoft Windows operētājsistēmā ir saglabājusies iespēja Explorer logu aizvērt ar dubultklikšķi rāmja kreisajā augšējā stūrī, kur ir absolūts tukšums.

Izrādās, ka pirmajās operētājsistēmas versijās šajā vietā atradās «-» zīme, ar kuru iespējams logu aizvērt. Bet pretējā pusē bijušas divas bultiņas uz augšu un uz leju. Tikai vēlāk, līdz ar Windows 95 parādījās ierastā trīs pogu kombinācija - svītriņa, ar ko minimizēt logu, kvadrāti, ar ko logu samazināt un X, ar ko to aizvērt pavisam.

Foto: Ekrānšāviņš
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu