Tuvojas vienīgā Baltijas biznesa tehnoloģiju un inovāciju izstāde «Riga Comm 2016»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

20. un 21.oktobrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks vienīgā Baltijas biznesa tehnoloģiju un inovāciju izstāde «RIGA COMM 2016». Interesenti varēs iepazīties ar jaunākajiem digitālajiem risinājumiem, saņemt profesionāļu konsultācijas, izvēlēties piemērotākos produktus un pakalpojumus savam biznesam, izmēģināt dažādas viedierīces un smelties idejas turpmākai biznesa attīstībai.

Par to TVNET pavēstīja Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 mediju koordinatore Inese Libere

«Darbs pie «RIGA COMM» rit pilnā sparā - gatavojam daudzveidīgu, interesantu un noderīgu pasākumu programmu, kā arī veidojam vēl ciešāku sadarbību ar dažādu nozaru profesionālajām organizācijām. Izstādes ekspozīcija šogad būs vēl plašāka. Lai Rīgā prezentētu jaunākās tehnoloģijas, produktus un pakalpojumus, līdzās jau zināmiem uzņēmumiem izstādē piedalīsies jauni IT un saistītie uzņēmumi no Baltijas un Skandināvijas,» atklāj «RIGA COMM» vadītājs Andris Breške.

Jaunumi

Izstādes ekspozīciju pirmoreiz papildinās Gadžetu zona, kontaktbirža «Horizon 2020» un Lietu interneta (Internet of Things) konference. Uz Rīgu jau ir atceļojušas vairākas viedierīces un gudrās lietas, kuras izstādes apmeklētāji varēs apskatīt un izmēģināt Gadžetu zonā. Pasaulē pirmais viedais lietussargs «Kisha», kas ziņo par gaidāmo lietu un atgādina par sevi, ja gadās to atstāt, «Noke» gudrā piekaramā slēdzene no ASV, «Anymote» tālvadības ierīce mājas viedo ierīču vadīšanai attālināti no ASV, «FoboTire» sensoru komplekts autoriepu spiediena kontrolēšanai - šīs ir tikai dažas no viedierīcēm, kuru lietderību un izmantošanas iespējas atklās Rīgas Tehniskās universitātes un AS «Latvenergo» Radošās laboratorijas inženieri.

Savus izgudrojumus demonstrēs arī Latvijas uzņēmumi, inženieri un entuziasti, tostarp arī paši Radošās laboratorijas inženieri. Tāpat izstādē piedalīsies arī atvērtā darbnīca «Make Rīga» un darbnīca radošiem profesionāļiem un projektiem «Hackspace Riga».

Pirmoreiz «RIGA COMM» notiks «HORIZON 2020» Latvijas kontaktbirža, ko rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra Eiropas Biznesa atbalsta tīkla projekta ietvaros. «HORIZON 2020» ir Eiropas Komisijas pētniecības un inovāciju programma, kura paredz Eiropas uzņēmēju un inovatīvu zinātnieku tikšanos, lai atrastu jaunas idejas un sadarbības partnerus. Piedalīties ir aicināti mazie un vidējie uzņēmumi, universitātes un pētniecības centri, kuri vēlas iesaistīties kādā no «HORIZON 2020» projektiem un meklē sadarbības partnerus. Pieteikšanās līdz 2016.gada 12.oktobrim.

HORIZON 2020

Izstādē «RIGA COMM» notiks arī Baltijā pirmā konference par lietu internetu. Pieslēgums internetam, attālināta datu apstrāde un atbilstošu sensoru esamība ļauj jebkurai organizācijai izveidot viedas iekārtu sistēmas, ar kuru palīdzību daudz rezultatīvāk un efektīvāk ražot un sniegt pakalpojumus. Kā lietu internets maina cilvēku ikdienu, uzņēmumu darbu, saimniekošanu pilsētās vai pat visas valsts funkcionēšanu? Kādas iespējas lietu internets rada un radīs uzņēmējiem? Piemēri, informācija un diskusijas kopā ar uzņēmumu «Samsung», «Bosh», «Philips», «Deloitte Latvia», «Siemens», «ABB», «Libelium» un «Kasperky» pārstāvjiem – 21. oktobrī Ķīpsalā! Saturs īpaši noderīgs būs dažādu nozaru profesionāļiem, uzņēmējiem un pašvaldību vadītājiem.

Risinājumi un konsultācijas tieši jums!

Digitālo risinājumu, ierīču un pakalpojumu izstrādātāji, ražotāji un to pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm apmeklētājus iepazīstinās ar savu piedāvājumu, konsultēs un palīdzēs izvēlēties piemērotākos IT risinājumus konkrētiem uzņēmumiem vai projektiem. Apmeklētāji klātienē varēs salīdzināt un novērtēt datorprogrammas un risinājumus, vienuviet satikties ar IT un biznesa profesionāļiem un sākt sarunas par sadarbību jaunu veiksmīgu produktu vai pakalpojumu ieviešanā.

Piemēram, «Data Security Solutions» iepazīstinās ar jaunākajiem kiberdrošības risinājumiem, Valsts darba inspekcija – ar interaktīvu rīku «OiRA» darba vides risku novērtēšanai, uzņēmums «UVA.tools» piedāvā biznesa risinājumus filmēšanai, reljefa skenēšanai un viedai lauksaimniecībai, izmantojot infrasarkanās un multispektrālās kameras, «Viktalla» piedāvās mājaslapu un interneta veikalu izstrādi un apkalpošanu, dizaina pakalpojumus u. tml. Plašāk nekā citus gadus būs pārstāvēti Lietuvas uzņēmumi, jo šogad izstādē piedalās IKT asociācija «Infobalt». Pēc sadarbības partneriem Baltijā lūkos vadošais Lībijas un Tuvo Austrumu telekomunikāciju pakalpojumu līderis «Ebtekar Group».

Arī šogad «RIGA COMM» darbosies Mazo un vidējo uzņēmumu konsultāciju punkts, lai dažādu nozaru Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, lieki nekavējot laiku, palīdzētu vienuviet un īsā laikā saņemt vairāku izstādes dalībnieku sagatavotus ieteikumus. Savukārt izstādē uzņēmumi klātienē varēs salīdzināt dažādu IT uzņēmumu pieejas un piedāvājumus. MVU konsultāciju punktam uzņēmumi ir aicināti pieteikties izstādes mājaslapā līdz 30.septembrim.

Tā ir tikai daļa no plašā izstādes piedāvājuma! Ņemot vērā Atvērtās skatuves popularitāti pagājušajā gadā, arī šogad uz tās notiks praktiskas, noderīgas un interesantas ekspertu prezentācijas un praktiķu diskusijas par tehnoloģijām un biznesa attīstību. Saturs būs piemērots visdažādāko nozaru uzņēmējiem, speciālistiem un IT profesionāļiem. Tādēļ sekojiet līdzi «RIGA COMM» jaunumiem mājaslapā: www.rigacomm.com

20.oktobrī jau trešo reizi vienlaikus ar izstādi Ķīpsalā notiks ikgadējā «RIGA COMM» Biznesa inovāciju konference.

Vairāk par RIGA COMM Biznesa inovāciju konferenci

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu