Kurš ir piemērotākais viedtālrunis skolēnam?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TORU HANAI / REUTERS

Nereti līdzās kancelejas piederumiem un jaunai skolas somai pirms jaunā mācību gada vecāki skolēniem iegādājas arī jaunu mobilo tālruni. Lai, izvēloties atvasei viedtālruni, būtu vieglāk orientēties plašajā viedtālruņu klāstā un pirkums atbilstu ne tikai skolēna vēlmēm, bet arī praktiskajām vajadzībām, Latvijas Mobilā Telefona (LMT) klientu centru vadītājs Rinalds Kalniņš iesaka skolēnam piemērotākos viedtālruņus.

Pirms doties uz veikalu, lai iegādātos atvasei viedtālruni, eksperts iesaka aprunāties ar plānotā pirkuma topošo īpašnieku un noskaidrot, kādu tālruni skolēns pats vēlas. Viņš arī norāda, ka kopīgu sarunu ceļā jāatrod kompromiss, lai viedtālrunis būtu gan pa prātam bērnam, gan vecākiem pa kabatai. Savstarpēja vienošanās krietni atvieglos tālruņa iegādi, jo ļaus sašaurināt apskatāmo viedtālruņu klāstu un vērst uzmanību tikai uz ģimenes prasībām atbilstošākajiem tālruņu modeļiem.

Budžeta klases viedtālruņi

Ja ir vēlme iegādāties skolēnam viedtālruni, netērējot pārlieku lielus līdzekļus, Latvijā radītā zīmola Just5 tālrunis Freedom ir labākā izvēlē, stāsta Rinalds Kalniņš. «Šī telefona piedāvāto iespēju klāstā ir viss, kas mūsdienu jaunietim nepieciešams, - tam ir liels ekrāns, divas fotokameras, kas ļaus uzņemt gan vienkāršus foto, gan pašbildes, kā arī tas spēj nodrošināt lielu interneta ātrumu. Turklāt šim tālrunim ir ikdienā ļoti noderīga funkcija - ātrā uzlāde, kas sniedz iespēju pāris desmitu minūšu laikā uzlādēt tālruņa akumulatoru līdz pat 50%, samazinot iespēju visnepiemērotākajā brīdī palikt bez sakariem,» norāda eksperts.

Savukārt Huawei P8 Lite viedtālrunis īpaši ies pie sirds tiem skolēniem, kuri vēlas, lai jaunajam viedtālrunim būtu modīgs dizains. «Huawei viedtālruni pievilcīgu padara elegantais metāla korpuss, kas pašlaik viedtālruņu tirgū ir ļoti aktuāla tendence. Bērniem šis telefons patiks arī tādēļ, ka tas ir plāns, viegls un to ir ērti turēt plaukstā. Ņemot vērā, ka lielākā daļa jauniešu ne dienu nevar iztikt bez ikdienas gaitu iemūžināšanas foto un video, patīkams pārsteigums būs arī tālruņa fotokamera,» atzīmē Rinalds Kalniņš.

Vidējas klases viedtālruņi

Ja, uzsākot jauno mācību gadu, atvases viedtālruņa iegādei plānots atvēlēt vidēji divsimt eiro, eksperts rosina tuvāk iepazīties ar pasaulē augstu novērtētā zīmola Samsung viedtālruni Galaxy J3. «Šis ir kvalitatīvs viedtālrunis, kas būs piemērots arī jaunāko klašu skolēniem, jo tālrunī iestrādātā programmatūra, ļauj viegli mainīt ikonu izmēru, padarot tās lielākas, kas atvieglo ierīces vadību. Jāpiemin arī tas, ka viedtālrunis ir aprīkots ar īpaši izturīgu akumulatoru, tādēļ vecākiem nevajadzēs raizēties, ka tālruņa akumulators dienas gaitā ātri izlādēsies un skolēns nebūs sazvanāms.»

Kā norāda LMT viedtālruņu eksperts R.Kalniņš, vecāko klašu skolēniem, kuri biežāk pievērš uzmanību datu drošībai un ierīces darbības ātrumam, piemērotāks būs viedtālrunis Huawei P9 Lite, jo viedtālrunī ir iebūvēts pirkstu nospiedumu lasītājs, ļauj informācijai telefonā piekļūt tikai tā īpašniekam. Viņš arī piebilst, ka šajā viedtālrunī vienlaikus var ievietot divas SIM kartes, kas atvieglos ikdienu arī pieaugušajiem, kuri saziņai izmanto divus mobilos tālruņus.

Tiem skolēniem, kas īpaši aizraujas ar foto un video uzņemšanu viedtālrunī, pēc eksperta domām, patiks Sony Xperia XA. «Šī viedtālruņa radītāji īpaši padomājuši, lai mirkļu iemūžināšana būtu viegla un ērta, proti, fotokamera ir darba gatavībā tiklīdz nospiesta fotografēšanas poga viedtālruņa sānos, pat tad, ja tālruņa ekrāns ir nobloķēts. Tālrunis pieejams ne tikai melnā krāsā, bet ar laima un sārti zeltainajā tonī, kas vairāk pie sirds varētu iet meitenēm.»

iPhone lietotājiem

Nereti vecāki vēlas palutināt savas atvases vai atalgot par teicamām sekmēm skolā ar dārgākās klases viedtālruņa iegādi. Ja ģimenē ir pieņemts lēmums skolēnam iegādāties iPhone viedtālruni, eksperts iesaka izvēlēties kādu no vienkāršākajiem šī zīmola viedtālruņiem, piemēram, iPhone 5S vai iPhone SE.

«Abi šie iPhone modeļi sava vieglā un plānā metāla korpusa dēļ skolēnam ir īpaši piemēroti, jo tos ir ērti pārnēsāt un, piemēram, ielikt apģērba kabatā. Turklāt šie tālruņi ir aprīkoti ar augstas veiktspējas tehnoloģijām, kas nodrošina ierīču jebkuras funkcijas kvalitatīvu izpildījumu, neliekot vilties nedz jums, nedz bērnam,» atzīmē eksperts.

Lai jaunais telefons kalpotu ilgāk un neuzmanības dēļ pēc pāris dienām nevajadzētu iegādāties jaunu saziņas ierīci, Rinalds Kalniņš atgādina laikus parūpēties par tās drošību. Viedtālruņa vāciņš kalpos ne tikai, lai piešķirtu ierīcei modīgu veidolu un pieskaņotu to īpašnieka stilam, bet arī absorbēs triecienus un pasargās no skrāpējumiem. Eksperts iesaka tālruņa ekrānu papildināt arī ar aizsargplēvi vai aizsargstiklu - kritiena gadījumā tas novērsīs plaisu rašanos. Lai nejaušs tālruņa kritiens un bojājumu novēršana neradītu lielus zaudējumus ģimenes budžetā, tālruni var arī apdrošināt. Kā norāda eksperts, tādi zīmoli kā Samsung ir parūpējušies par savu apdrošināšanas programmu, kuru jāaktivizē pēc tālruņa iegādes. Viedtālruņu apdrošināšanu piedāvā arī apdrošināšanas kompānijas. Tieši pirmajos mēnešos pēc pirkuma veikšanas parasti ir lielāka iespēja, ka telefons saplīst, jo paiet laiks, kamēr lietotājs pierod pie jaunā telefona izmēriem, formas un materiāla.

Savukārt viedierīces pazušanas vai zādzības gadījumā tajā esošos datus no nokļūšanas citu personu rokās, aizsargās tālruņa pieejas kods un drošības zīmējums ekrāna atbloķēšanai. Ņemot vērā, ka dažkārt ierīci pēc tās pazušanas atgūt nav iespējams un līdz ar to tiek zaudēta tajā esošā informācija, datu - fotogrāfiju un video - glabāšanai eksperts iesaka izmantot mākoņpakalpojumus, kas ļauj ar interneta starpniecību tiem piekļūt attālināti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu